Christmas is coming: Winterse camembert met appel en walnoten

Christmas is coming: Winterse camembert met appel en walnoten

Kei leuk nieuws! Binnenkort verschijn ik in De Morgen met een artikeltje over de feestdagen. Ik ben geen expert als het aankomt op koken tijdens de feestdagen, maar toch leek het mij wel nuttig om enkele van mijn tips te delen. Eentje daarvan is kiezen voor eenvoudige maar overheerlijke sharinggerechten. Ik ga nog niet alles verklappen (je moet De Morgen maar kopen haha), maar dit gerechtje wil ik wel met jullie delen. Ik heb ooit een variant gemaakt van dit gerecht, en was toen al verkocht. Kies dus iets uit dat je al eerder hebt klaargemaakt en werk het gerecht af met een feestelijke toets of persoonlijke twist. Dat werkt altijd!

P.s.: de beelden achter de schermen zijn gemaakt door Kevin Faingnaert

ingredienten

  • 1 camembert
  • 1/2 zoete, rode appel
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl bruine suiker
  • 35 g walnoten
  • 1 tl maple syrup
  • Snuifje peper en zout
  • Takje tijm (afwerking)
  • 1 el boter of kokosolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de appel in blokjes. Hak de walnoten in kleinere stukjes.
  • Verwarm een beetje boter in een koekenpan. Voeg de appeltjes, kaneel en de bruine suiker toe. Bak de appeltjes goudbruin. Zet even apart.
  • Meng de walnoten met de maple syrup. Bak dit even kort in de pan waarin je de appeltjes hebt gebakken. Zo beginnen de noten lichtjes te karameliseren.
  • Plaats de kaas in een kleine gietijzeren koekenpan of een ovenvaste schaal. Snijd eenraster in de witte bovenkant van de kaas. Bak gedurende 15 minuten in de oven (of tot de brie begint te druipen, let erop dat hij niét smelt).
  • Haal uit de oven. Werk af met een beetje peper en zout, de gebakken appeltjes en de gekarameliseerde walnoten.
  • Serveer warm met je favoriete crackers of brood!

Geef een reactie