Citroen maanzaad muffins

Citroen maanzaad muffins

Er is iets aan citroenen wat mij een instant lente en zomergevoel geeft. Is het de kleur, de geur of de friszure smaak? Geen idee! Maar het lijkt mij alleszins perfect voor een paasbrunch ;-). 

ingredienten

  • 60 g kristalsuiker
  • 150 g tarwebloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • Rasp van 1 citroen
  • snufje zout
  • 15 g maanzaad
  • 1 ei
  • 125 ml melk
  • Sap van 1/2 citroen
  • 60 ml plantaardige olie (vb. zonnebloem, arachide,..) 

Bereiding

  • Meng in een grote kom de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout, rasp van een citroen en maanzaad. 
  • Meng in een andere kom het ei, de melk, citroensap en olie. Klop met een garde even door elkaar.
  • Giet het natte mengsel bij de droge ingrediënten en gebruik de garde om er een mooi beslag van te mixen. 
  • Zet de papieren muffinvormpjes in een cupcakebakvorm en vul ze met het beslag tot net iets onder de rand. 
  • Bak de muffins gedurende 18 minuten op 200 °C. 

Tip: je kan de muffins steeds afwerken met een beetje glazuur. Meng hiervoor het citroensap van een halve citroen met 100 g poedersuiker. Als de muffins afgekoeld zijn, besprenkel je deze met de icing.

  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie