Clementine Gin & Tonic

Clementine Gin & Tonic

De feestdagen zullen er dit jaar sowieso wat anders uitzien dan de voorbije jaren. Covid-19 maakt namelijk vanaf nu helaas deel uit van ons leven, wat betekent dat we de feestdagen dus ook anders zullen doorbrengen (hello Bubble!). Ondanks alles begin ik toch vol goeie moed aan mijn Kerstmenu van dit jaar, met als eerste: drinksss

Als eerste cocktail ging ik voor een Clementine Gin & Tonic met de Tanqueray Flor De Sevilla Gin en Fever Tree Clementine van Sergio Hermans als tonic.

De gin roept een beetje een zomers en Spaans gevoel op wat perfect past bij de tonic en de smaak van clementines. Een leuk receptje om te maken! Zeker na o.a. Sinterklaas waar je wellicht met een overvloed aan clementines en mandarijnen zal zitten ;-). 

ingredienten

  • 40 ml Tanqueray Flor de Sevilla Gin
  • 1 flesje Fever Tree Tonic (vb. Clementine Tonic Water)
  • Sap van 1/2 clementine (of mandarijn) 
  • Schijfje clementine (of mandarijn)
  • Ijsblokjes

Bereiding

  • Vul een Copa glas voor 2/3 met ijsblokjes.
  • Leg een schijfje clementine bovenop de ijsblokjes.
  • Pers 1/2 clementine uit in het glas. 
  • Giet 40 ml Tanqueray Gin in het glas. Voeg de tonic toe. 
  • Ziezo, simpel kan het zijn! 

Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie