Je bekijkt nu Aubergine involtini
Processed with VSCO with a6 preset

Aubergine involtini

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Diner
  • Bericht reacties:0 Reacties
Ik hou van eenvoudige recepten waarbij ik gebruik kan maken van verse producten eigen aan het seizoen. Dit eenvoudige aubergine recept is precies dat! Door de aubergine te vullen met een eenvoudig, smaakvol ricottamengsel, gecombineerd met een rijke tomatensaus, heb je een simpele maar overheerlijke ovenschotel op tafel getoverd die je een instant zomergevoel geeft. Maar wat is eigenlijk een involtini? Involtini is het Italiaanse woord voor “rollade”. Je kunt involtini maken van groenten (zoals deze aubergine versie), maar ook van vis of vlees, zoals de klassieke kalkoenrollade.

ingredienten

Bereiding

  • Bak de fijngesneden ui glazig met 1 el olijfolie in een grote pan op een zacht vuurtje. Voeg de look, oregano en paprika toe en bak voor een tweetal minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, de tomatenstukjes in blik, suiker en peper en zout toe. Werk af met een handvol basilicumbladeren en laat 30 minuten sudderen of tot de saus ingedikt is. Giet de saus in een grote ovenschaal en zet deze opzij.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 190ºC.
  • Leg de dun gesneden aubergine op twee of drie met bakpapier beklede bakplaten. Besprenkel met de resterende olijfolie en breng op smaak met zout. Bak de aubergine 15 minuten in de voorverwarmde oven. De aubergine moet zacht zijn, maar niet goudkleurig. Zet opzij om af te koelen.
  • Combineer in een grote kom de ingrediënten voor de ricottavulling; de ricotta, citroensap, parmezaanse kaas en panko.
  • Beleg de aubergine met de ricottavulling en rol telkens de aubergine op. Leg de auberginerolletjes met de naad naar beneden in de ovenschaal met tomatensaus. Herhaal dit voor alle rolletjes.
  • Giet de room over de aubergine en de tomatensaus en strooi er een handvol geraspte parmezaanse kaas over. Je kan hier ook voor mozzarella gaan!
  • Zet in de oven voor 25 – 30 minuten.

UITGETEST? Laat mij weten via #HELENKOOKT!

Geef een reactie