Double chocolate chip cookies met ijs

Double chocolate chip cookies met ijs

We zijn in cookie and ice cream heaven met deze heerlijke Double Chocolate Chip Cookie Ice Cream Sandwiches! Na het ontdekken van de nieuwe smaken van Aplro, leek het mij de ideale gelegenheid om ice cream sandwiches te maken! Het plantaardig ijs van Alpro is gemaakt van de lekkerste ingrediënten en bevat minder suikers dan andere op de markt. Het heeft een heerlijk romige textuur en is bovendien licht verteerbaar want van nature lactosevrij. De zoete smaak van licht geroosterde amandelen en gezouten karamel paste perfect bij de chocolade koekjes. Als je dus op zoek bent naar een leuk dessert om te serveren voor Pasen, een leuke avond of gewoon met dit warme weer, dan zit je gegarandeerd goed met deze! En trust me, de koekjes zijn ook super lekker op zich hoor ;-).

De reden waarom chocolate chip cookies zo populair zijn, is dat ze zo veelzijdig zijn en je ze kunt maken zoals je wilt. Ik gebruikte bijvoorbeeld een mix van pure chocolade stukjes en paaseieren die ik hier nog vond. Zo kreeg ik een lekkere mix van chocolades, die heerlijk samen gingen!

ingredienten

Bereiding

  • Klop of mix in een grote kom de gesmolten boter en de bruine suiker tot het mengsel dikker en lichter van kleur wordt. Voeg het ei en de vanille-essence toe en klop gedurende 1 minuut.
  • Zeef in een aparte kom de bloem, de cacao, de bakpoeder en het zout samen. Voeg dit toe aan het natte mengsel en meng tot het net gecombineerd is.
  • Voeg 200 g van de chocolade toe aan het koekjesdeeg, meng tot ze net samengevoegd zijn. Tip: ik gebruikte een mix van paaseieren die ik hier nog vond, maar je kan ook gewone pure chocolade gebruiken. 
  • Koel het deeg gedurende zeker 2 uur. Sla deze stap niet over!
  • Zodra het deeg ‘verhard’ is, verhit dan de oven tot 160ºC. Neem met een eetlepel wat van het deeg, en rol het deeg op tot bolletjes en leg er 6 op elke met bakpapier beklede bakplaat met een tussenruimte van 4 cm. Voeg wat van de resterende chocolade toe aan de bovenkant van elk deegbolletje. Duw de chocolade voorzichtig in het deeg en let op dat je het koekje niet platdrukt.
  • Bak gedurende 12 – 14 minuten. Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat. Werk af met een beetje zeezout.
  • Schep een beetje ijs tussen de afgekoelde koekjes en dien op.

UITGETEST? Laat het mij weten via #HELENKOOKT! 

Geef een reactie