Dutch Baby met vanille en appeltjes

Dutch Baby met vanille en appeltjes

Dutch Baby time!! Dutch watte? Deze luchtige pannenkoek komt oorspronkelijk uit Amerika en heeft dus ook absoluut niets met Nederland te maken, maar kijk, dat maakt allemaal niet zoveel uit haha! Deze soort van pannenkoek is zo eenvoudig om te maken waardoor je naar hartelust kan variëren met fruit, noten en andere toppings. Gooi alles in een blender en voor je het weet staat er een lekkere, dikke pannenkoek op tafel. Dit receptje is zo een dat perfect onder de categorie “ontbijt dat ook als dessert dient” past! En geef toe, voor het weekend is dit toch perfect?

ingredienten

  • 3 eieren
  • 85 g bloem
  • 1,5 el suiker
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout
  • 160 ml vanille soja melk (vb. Alpro) (maar gewone melk gaat ook)
  • 1 rode appel
  • Poedersuiker (afwerking)
  • Boter

Bereiding

  • Verwarm een gietijzeren pan voor in de oven op 200 graden Celsius.
  • Meng de eieren, melk, bloem, suiker, vanille extract en snufje zout tot een glad mengsel in een blender.
  • Snij de appel in fijne stukjes.
  • Smelt een klontje boter in de pan. Giet het beslag in de hete pan. Leg de appel in het beslag.
  • Laat de Dutch baby in 15-20 minuten gaar worden in de oven.
  • Serveer de Dutch baby met wat poedersuiker.

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT! 

Geef een reactie