Eenvoudige havermoutwafeltjes

Eenvoudige havermoutwafeltjes

Ja ja, we gaan het weekend in met een knal, want ik heb kei leuk nieuws! Vanaf deze maand mag ik mezelf officieel @quakerbelgium ambassatrice noemen voor een héél jaar, en dat betekent: elke maand lekkere receptjes met mijn favo Quaker productjes! Al sinds ik klein ben, eet ik Quaker bij het ontbijt. En daarmee wil ik niet zeggen dat ik elke dag havermoutpap of granola at als kind, maar in de winter had mijn mama wel de gewoonte om een warme kom smeuïge havermoutpap voor mijn neus te zetten, en liefst nog met een extra klontje suiker en wat melk. Ik ken het merk dus al zeker 20 jaar, wat het nog nét iets leuker maakt om met hen samen te werken.

Deze keer ging ik aan de slag met hun klassieke havermout en maakte ik deze heerlijke wafeltjes. Ze zijn eigenlijk een variant van wafeltjes die hier al eens op de blog staan, maar laten we zeggen dat deze de geüpdatete versie zijn!

ingredienten

  • 80 g havermout
  • 150 ml plantaardige melk (vb. Amandel)
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl agave siroop of maple syrup
  • 1 tl vanille aroma
  • Kokosolie

Bereiding

  • Maal de havermout fijn in je keukenmachine (of gebruik havermeel).
  • Meng alle droge ingrediënten samen. Doe hierna hetzelfde met alle natte ingrediënten (met uitzondering van de kokosolie).
  • Voeg droog en nat bij elkaar. Klop alles tot een mooi beslag.
  • Zet het wafelijzer op en bestrijk met kokosolie. Giet het beslag in het wafelijzer en bak tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer met fruit, yoghurt, honing en eventueel met kokosschilfers.

Geef een reactie