French Toast met bosbessen en citroen

French Toast met bosbessen en citroen

Ik krijg soms de vraag: ‘Helen, wat doe jij met al dat eten dat je maakt?’, en inderdaad dat is een goeie vraag. Soms prop ik mezelf zodanig vol dat ik een hele dag niets meer moet eten, andere dagen neem ik alles mee naar kot. Er zijn echter ook dagen dat ik besluit om mijn vrienden te verrassen met al dat lekkers! Dit was dus het geval met deze heerlijke wentelteefjes. Het tofste koppel dat ik ken (jaja, Bart en Phybs jullie!) waren deze keer het testpubliek die mij hun eerlijke en ongezouten mening gingen geven. En gelukkig, ze waren zeer tevreden!

Wentelteefjes is iets dat ik al jaren niet meer zelf gemaakt heb. Vroeger op Chirokamp was er altijd één avond waarop we wentelteefjes aten, met alle gevolgen van dien. Want je kan op kamp niet zomaar iets eten zonder daar een hele uitdaging of zot spel aan te koppelen. En zo groeide een jarenlange traditie van ‘Om ter meest wentelteefjes’ binnenspelen. Ik was niet de sterkste in deze divisie en besloot daarom elk jaar het bij 4 te laten en dan gewoon volop te supporteren voor de rest. Het huidige record staat op 21 wentelteefjes (als ik mij niet vergis), en daar mogen we verdomd trots op zijn! Voor diegenen die het gewoon bij een of twee lekkere wentelteefjes willen houden, dan is dit receptje ideaal!

ingredienten

  • 200 ml melk (ik gebruikte amandelmelk)
  • 2 eieren
  • 2 el kokosbloesemsuiker (of bruine suiker)
  • 1/2 brioche brood
  • 125 diepvries blauwe bessen
  • 1 el geleisuiker
  • Scheutje water
  • 125 ml room (ik gebruikte Alpro Soya)
  • 1 el maple syrup
  • Zeste van 1 citroen
  • 1 tl Boter

Bereiding

  • Klop de eieren los in een diep bord. Schenk de melk mee in het bord. Voeg de kokosbloesemsuiker toe. 
  • Snij de brioche in sneden van 3 cm ongeveer. Haal het brood door het eiermengsel. Bak het brood aan beide kanten goudbruin in boter. Voor een knapperig, maar vanbinnen lekker zacht wentelteefje zorg je best voor een gloeiend hete pan.
  • Breng de bessen in een pan aan de kook en laat 4 minuten borrelend doorkoken met een klein scheutje water. Voeg de geleisuiker toe.

  • Klop de room op. Schep de maple syrup onder de slagroom voor een zoete toets. Werk af met zeste van een citroen.
  • Geniet!

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie