Gegrilde groene asperges met krokante prosciutto

Gegrilde groene asperges met krokante prosciutto

ingredienten

  • 350 g groene asperges 
  • 250 g gekleurde kerstomaatjes 
  • 1 bol burrata 
  • 4 sneden parmaham 
  • 1 el honing
  • Olijfolie + truffelolie (afwerking) 
  • Peper en zout 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 1 el olijfolie en 1 el honing samen met de tomaatjes in een kom. Kruid met peper en zout en plaats in de oven gedurende 15 min. 

  • Leg de parmaham op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak de ham de laatste 8 min mee in de oven met de tomaatjes tot deze bruin en krokant is.

  • Bereid ondertussen de asperges. Was de asperges en snij 2-3 cm van de onderkant af. Je hoeft de groene asperges niet te schillen. Meng de asperges met 1 el olijfolie, peper en zout.

  • Verwarm een grillpan op een hoog vuur en grill hierin de asperges gedurende 10 minuten. Blijf de asperges regelmatig omkeren tijdens het grillen. Proef een stukje om te kijken of deze volledig gaar zijn.

  • Schik de gegrilde asperges op een mooie schaal. Dresseer met de zoete tomaatjes, de romige burrata en de krokante parmaham. Werk af met nog een beetje truffelolie en verse basilicum.

  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie