Gegrilde perzik salade

Gegrilde perzik salade

Het weer wil nog niet voor de volle 100% meewerken, maar in mijn keuken komt de zomer toch stilaan piepen. Deze zomerse salade heeft de zoete toetsen van gegrilde perzik, het pittige van de verse rucola, verkruimelde geitenkaas en kleine stukjes spek. De zoutheid van de geitenkaas en spek is een onweerstaanbare aanvulling op de zoete perziken en de pittige rucola. Niet alleen ziet het er super lekker uit, het is ook gewoon de moeite!

ingredienten

  • 50 g rucola
  • 1 perzik
  • 5 radijsjes
  • 100 g spek
  • 100 g geitenkaas
  • 1 el honing
  • 1 el rode wijnazijn of xeresazijn
  • Peper en zout
  • Amandelschilfers (geroosterd)

Bereiding

  • Snij de radijs in dunne schijfjes, snij de perzik in partjes.
  • Bereid de grillpan op een hoog vuur.
  • Leg de gesneden perzik in de grillpan met een beetje olijfolie of boter. Grill kort aan elke zijde tot er sporen verschijnen, maar de perziken nog stevig zijn.
  • Bak ondertussen de spek krokant.
  • Meng de azijn, honing, peper en zout samen tot een zoete vinaigrette.
  • Neem een kom voor de rucola en voeg de vinaigrette toe. Werk af met perzik en spek. Bestrooi met geitenkaas, radijs en geroosterde amandelschilfers.

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT

Geef een reactie