Halloumi met frisse salade

Halloumi met frisse salade

Eindelijk begint dat zonnetje te schijnen! Oké, we spreken sowieso wel nog van Aprilse grillen maar als die zon enkele minuten komt piepen, krijg ik wel direct een zomergevoel! Deze salade maakte ik eigenlijk vorig jaar al ergens in de zomer, want dan zijn perziken naar mijn mening, het beste. Toch kon ik er niet mee wachten om het met jullie te delen, want het is gewoon té lekker. De frisse salade past perfect met het zoute van de halloumi. Halwatte? Ja, het is eigenlijk een traditioneel Cypriotische kaas die zeer populair is in Mediterrane landen en het Midden-Oosten. Het smeltpunt van deze kaas ligt namelijk stukken hoger dan bij andere kazen. Daardoor kun je Halloumi makkelijk grillen, frituren of bruin bakken zonder dat het smelt. Ideaal dus!

ingredienten

  • 400 g halloumi
  • 3 teentjes look
  • 1 perzik
  • 1/2 komkommer
  • 15 kerstomaatjes
  • 1 rode ui
  • 2 el kappertjes
  • munt
  • basilicum
  • limoensap
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Voor de gegrilde halloumi 

  • Pel en pers de knoflook.
  • Snij de halloumi in plakjes. Meng de ingrediënten voor de marinade samen, namelijk: de look, limoensap, kappertjes, olijfolie, peper en zout. Leg er de plakjes halloumi in en laat marineren voor 20 minuten
  • Grill de halloumi aan beide kanten goudbruin in de oven.
  • Gebruik de marinade als dressing.

Voor de salade 

  • Snij de komkommer, perzik en tomaat in kleine blokjes. Snij de rode ui in ringen.
  • Meng de marinade van de halloumi (zie boven) onder de salade.
  • Voeg nog wat extra munt en basilicum toe. Kruid met peper en zout.

Tip: je kan nog pesto toevoegen voor een extra touch! UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT 

Geef een reactie