Perzik Frose (frozen rose)

Perzik Frose (frozen rose)

Waar is de zomer naartoe? Een vraag die wij ons collectief stellen. Volgens de weermannen zal de zomer dit jaar niet meer 100% tevoorschijn komen, dus brengen we de zon maar best zélf in onze tuinen of terrassen. 

En dat doe ik vandaag met deze heerlijk frisse, toch ook zoete en vooral kei lekker Perzik Frosé! Fro-watte? Frosé of frozen rosé is eigenlijk niets meer dan rosé die we enkele uurtjes laten invriezen in de diepvries. Let op, schenk de inhoud van je fles eerst even leeg in een bakje of potje dat diepvries-proof is. Na een viertal uren krijg je dan een slushy-achtige versie van je favoriete rosé. Heerlijk dus met je favoriete zomerfruit, en laat dat bij mij nu toevallig perziken zijn ;-). Uiteraard kan je dit ook met aardbei, framboos of watermeloen maken. 

ingredienten

  • 3 witte perziken 
  • 3 el suiker
  • 45 ml water 
  • Halve fles rosé 

Voldoende voor 4 kleinere porties, of twee grote. Indien je een volledige fles wil gebruiken, doe je de ingrediënten simpelweg x 2. 

Bereiding

  • Giet de Rosé in een ruime schaal of kommetje (diepvries-proof). Vries de rosé in voor ongeveer 4 à 5 uur. Langer kan uiteraard geen kwaad.
  • Maak de suikersiroop door de suiker en water te mengen in een middelgrote kookpot. Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens iets lager tot de suiker volledig is opgelost (+/- 5 minuten). Haal van het vuur en laat volledig afkoelen. 

  • Snij de perziken in schijfjes. Je mag deze schillen, maar is zeker geen vereist. Gebruik twee van de drie voor de cocktails, de derde kan je gebruiken ter decoratie. 

  • Mix de bevroren rosé in een blender. Voeg de perziken en suikersiroop toe en mix tot een gladde massa. Schenk in de glazen en serveer onmiddellijk. Werk af met een schijfje perzik. 

  • Santé!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie