Harissa hummus toast + Boretti review

Harissa hummus toast + Boretti review

Zoals jullie wel weten woon ik nu al enkele maanden in Antwerpen met mijn vriend. Ondanks dat onze keuken al bomvol staat met leuke dingetjes, vind ik het altijd fijn om nieuw keukenmateriaal te mogen ontdekken. Heel toevallig kwam Boretti op mijn pad, en kreeg ik de kans om drie producten uit hun assortiment te testen. Dit blogberichtje zal dus ook ietwat langer zijn, omdat ik het toch belangrijk vind om mijn volledig eerlijke mening hierover te geven. Als eerste op het lijstje staat deze broodrooster van Boretti: de Tostapane. Een multifunctioneel apparaat dat er ook nog eens stijlvol uitziet, met LED display, een bruiningscontrole  én een duidelijke timer die aftelt, waardoor het brood niet meer aanbrandt. Aangezien mijn vriend een echte toastliefhebber (jup, it’s a thing) is, en echt al maanden zaagt om een broodrooster te kopen, was dit eigenlijk perfect! Ik liet het testen dan ook volledig aan hem over. En geloof mij, hij is fan! De Tostapane heeft 6 bruiningsstanden, met onze favoriet: nummertje 4. Doordat je een bruiningscontrole hebt, kan je al halverwege eens even checken of het al goed is. Daarnaast kan je er ook dikkere sneden brood en zelfs bagels in roosteren of ontdooien. Hiervoor heeft het apparaat snelle functies en knoppen die je direct helpen. Als je enkel één toast wil, kan je zelfs kiezen om enkel de voorste gleuven te activeren. Ten slotte beschikt de broodrooster over een kruimellade onderaan in het machine, waardoor opruimen echt kinderspel wordt. Prijs: 129,95 EUR  Conclusie: niet alleen oogt deze broodrooster super mooi in het interieur, ook heeft het alle functies die je van een broodrooster verwacht. Het is eenvoudig in gebruik én handig op te kuisen. Enigste minpuntje: het is een duurdere broodrooster, dus voor een student of iemand die net alleen is gaan wonen is hij een beetje prijziger. Maar ik zie het als een goeie investering voor de toekomst!

Vorige week heb ik jullie al kennis laten maken met harissa, en vooral met de veelzijdigheid ervan. Deze week verstop ik het pittig sausje weer in een heerlijke spread dat perfect is voor op de boterham, tussen een wrap of zelfs in een bowl met geroosterde groentjes. Harissa is een mengsel van hete chilipepers (die vaak worden gerookt), knoflook, olijfolie en kruiden uit het Midden-Oosten zoals komijn, koriander, munt en karwij. Het is een beetje pikant, lijkt qua textuur op een dikke saus. Ik heb een typisch go-to hummus recept, met als gebruikelijke line-up: Kikkererwten, tahini, knoflook en citroensap. De voorbereiding is eenvoudig; gewoon alle ingrediënten in een blender knallen en mixen tot het glad is. Je hebt dit in 5 minuten op tafel staan!

ingredienten

  • 4 sneden brood (ik gebruikte spelt)
  • 400 g kikkererwten (in blik)
  • 1 el tahin
  • 1 teentje look
  • 3 el olijfolie
  • Sap van 1/2 citroen
  • 2 el harissa
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 100 g kerstomaat (afwerking)
  • Slamix (afwerking)
  • Kruiden naar keuze, vb. Dille, platte peterselie, koriander (afwerking)

Bereiding

  • Laat de kikkererwten uitlekken.
  • Doe de kikkererwten (bewaar er een paar voor de garnering), look, tahin, olijfolie, harissa, citroensap in een kom en pureer met de staafmixer of met een keukenmachine tot een gladde massa.
  • Voeg eventueel nog wat olijfolie en een scheutje water toe om de hummus nog gladder te maken.
  • Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  • Toast ondertussen het brood in de broodrooster.
  • Besmeer de toast met hummus. Werk af met de tomaatjes en verse kruiden en sla naar keuze.
  • Je kan de hummus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast. Geniet!

Geef een reactie