Krokante granola

Krokante granola

Waar is de tijd dat iedereen cornflakes met melk at? Als kind was ik verzot op de cocopops en ging ik net zoals in de reclame luisteren of ik de cornflakes hoorde ‘poppen’. Hoe ouder ik werd, hoe minder cornflakes ik eigenlijk nog maar at. Toegegeven, soms kan zo een kommetje cornflakes met melk nog smaken, maar toch grijp ik elke ochtend naar yoghurt met vers fruit en granola. Met wat trial-and-error heb ik hier mijn lievelingsreceptje voor jullie uitgewerkt. Een heerlijke klassieker die al een tijdje op de blog staat, maar die dringend toe was aan nieuwe beelden! 

ingredienten

  • 220 g havervlokken of speltvlokken (zijn grover dan gewone havermout)
  • 3 el maple syrup of honing
  • 2 el kokosolie
  • 3 el pindakaas
  • 2 tl kaneel
  • 50 g noten in stukjes (vb. pecannoten, pistache, amandelen, cashew,…)
  • 30 g lijnzaad
  • 30 g zonnebloempitten
  • 50 g pompoenpitten
  • 30 g kokosschilfers
  • 20 g chia zaad, afwerking
  • 20 g gepofte quinoa, afwerking
  • snufje zeezout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Hak de noten in grove stukken. Je kan dit vaak ook zo kopen in de supermarkt.
  • Smelt de pindakaas en kokosolie in de microgolfoven.
  • Meng de noten, pitten, kokos, lijnzaad, kaneel met de havervlokken, kokosolie, pindakaas en maple syrup.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de granola over de bakplaat en werk af met een beetje grof zeezout. Bak de granola gedurende ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Roer geregeld om (+/- om de 5-10 min.) 
  • Laat de granola afkoelen en werk af met chiazaad en gepofte quinoa.
  • Je kan ook altijd gedroogd fruit zoals rozijnen en veenbessen toevoegen.
  • Heerlijk met yoghurt en vers fruit. 
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!
 

Geef een reactie