Lente omelet met asperges

Lente omelet met asperges

Volgende week staat Pasen voor de deur, en dat betekent normaal gezien een gezellige Paasbrunch met vrienden en familie en paaseieren zoeken in de tuin. Jammer genoeg is dat dit jaar niet het geval wegens de huidige situatie waarin wij ons nu allemaal in bevinden. Maar niet getreurd, het is misschien niet de Pasen waarop we hoopten, maar we kunnen het alleszins toch gezellig proberen maken en roeien met de riemen die we hebben hé! Om die reden ben ik stilaan begonnen met enkele gemakkelijke Paasreceptjes uit mijn mouw te toveren. Niet te veel werk, verrassend eenvoudig en vooral kei veel smaak. We beginnen dan ook met de klassieker der klassiekers, ASPERGES! Een vaste waarde op elke Paasbrunch, en natuurlijk op ons bord in de lente. In combinatie met ei zijn ze eigenlijk quasi altijd een winning combination! Of ze nu groen zijn of wit, asperges plezieren de smaakpapillen. Dat ze bovendien boordevol gezonde bestanddelen zitten, is dan ook mooi meegenomen. Ik ging in dit gerechtje voor de combinatie met zoete gekarameliseerde rode ui, gebakken champignons met look, knapperige groene asperges en alles afgewerkt met wat spinazie en verkruimelde feta. Voor mijn omelet gebruikte ik de MyExpress van DOMO, een veelzijdig keukentoestel dat je kan gebruiken als oventje voor pizza, omelet, pannenkoeken, quiche, tortilla, .. Laat het toestel open en je kan de onderste plaat gebruiken als bakplaat. IK GEEF DEZE WEG BTW! Dus neem zeker een kijkje op IG ;-).

ingredienten

  • 4 eieren (2 eieren per persoon)
  • Scheutje melk
  • 200 g champignons, gesneden in 4
  • 3 rode uien, gesneden in ringen
  • 1 el balsamico azijn
  • 2 teentjes look, fijngesneden
  • 100 g groene asperges
  • 50 g feta
  • Handvol spinazie, gewassen
  • Peper en zout
  • Pompoenpitten (afwerking)

Bereiding

  • Verhit een scheutje olijf- of kokosolie in een pan op een matig vuur en voeg de in ringen gesneden rode ui en champignons toe. Laat kort even aanbakken en voeg meteen de balsamico azijn toe. Draai na enkele minuten het vuur zachter en laat het 10 minuten bakken tot alles gekarameliseerd is.
  • Snij intussen de uiteinden van de asperges. Bak met wat olie, zout en peper op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Indien ze nog te hard aanvoelen, kan je ze nog even in de pan verder bakken of in de oven op 180°C laten garen en ze er op het laatste moment uithalen.
  • Zet ondertussen je DOMO MyExpress aan, of verhit een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en een scheutje olie op middelhoog vuur.
  • Breek de eieren boven een kom. Roer de eieren met de melk en wat peper en zout los met een vork. Klop tot alles net gemengd is. Schep 1/2 van het omeletmengsel in de pan en draai het om zodat het de bodem van de pan bedekt. De omelet moet bubbels krijgen, dan weet je dat je ze mag omdraaien. Herhaal deze stap voor de tweede omelet.

Opm: in de DOMO MyExpress doet het machine al het werk voor u, dus moet je de omelet niet meer omdraaien. 

  • Werk af door de rode ui, champignons, rauwe spinazie tussen de omelet te leggen. Vouw dicht en werk af met de asperges, de verkruimelde feta en eventueel wat pompoenpitten.

UITGETEST? Laat het mij weten via #HELENKOOKT! 

Geef een reactie