Mexicaanse taco’s met een Aziatische twist

Mexicaanse taco’s met een Aziatische twist

Ken je zo van die avonden waar je zin hebt in duizend en één verschillende dingen, maar je eigenlijk geen knopen wil doorhakken? Wel, ze zeggen altijd: kiezen is verliezen! Dus waarom geen twee keukens met elkaar mixen? 

Ik ben een grote fan van de Aziatische keuken, maar durf mij er niet altijd aan wagen. Toch ben ik altijd heel blij als ik iets op tafel heb kunnen toveren, aangezien de smaken toch altijd zo verrassend lekker zijn en de recepten eigenlijk vaak heel eenvoudig. Jonas had dan weer goesting in de Mexicaanse keuken en vraagt al weken om taco’s of enchilada’s. Dus ik trok mijn stoute schoenen aan, en maakte een lekkere mix van deze twee keukens. 

Voor deze leuke mix gebruikte ik vooral enkele goeie basics zoals sojasaus, chili, look, maar ook enkele producten van So Thai en Old El Paso. Twee merken die je wellicht al eens in handen hebt gehad tijdens een avondje koken. Beide merken verkopen heel wat leuke basics die handig zijn in de keuken. Denk maar aan rode currypasta, rijstvellen en kokosmelk, maar ook tortillachips, guacamole kruiden en fajita kits. 

Benieuwd wat ik allemaal in de mix gooide? 

ingredienten

  • 4 tortillawraps 
  • 250 g gemengd gehakt (varkens-kalf)
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el sambal oelek (vb. deze van So Thai
  • 4 el salsa dip (vb. Old El Paso)
  • 1 avocado 
  • 1 mango
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 1 el mayonaise
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 2 tl sriracha (vb. deze van So Thai)
  • sap van 1/2 limoen
  • Verse koriander, afwerking
  • Krokant gebakken uitjes (Bicky uitjes), afwerking (vb. deze van So Thai)
  • Sesamzaadjes, afwerking

Bereiding

  • Meng in een kleine kom de bruine suiker, sojasaus en sesamolie door elkaar. 
  • Verhit een beetje plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak, onder voortdurend roeren, gedurende ongeveer 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak het totdat het bruin is. Roer de sojasausmix en de sambal oelek erdoor tot alles goed gemengd is en laat ongeveer 2 minuten sudderen. Zet opzij. 
  • Snij de avocado en mango in stukken. Zet even opzij. 
  • Meng de mayonaise, Griekse yoghurt en sriracha tot een egaal sausje. Breng op smaak met een beetje peper en zout en het sap van een halve limoen. 
  • Verwarm de wraps volgens de instructies op de verpakking. Beleg de wraps eerst met een beetje salsa dip. Werk vervolgens verder af met wat avocado, gehakt, mango, srirachamayonaise, rode chili, en krokante ui.
  • Werk ten slotte af met een beetje sesamzaad en verse koriander. 
 
Tip: Ik sneed kleinere cirkels uit mijn wraps om een soort van bites te maken. Je kan met de resterende randen van uw wrap eenvoudig tortillachips maken.
 
Verwarm de oven op 180 graden. Meng de restjes met een beetje olijfolie en je favoriete kruiden. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, en bak ze +/- 10 minuten in de oven tot ze iets knapperig en licht bruin zijn. Gebruik de resterende salsa als dip ;-). 

Geef een reactie