Omelet met asperges

Omelet met asperges

Asperge en een simpele omelet, meer heb je niet nodig  voor snel lente ontbijt of brunch receptje. Het kost ongeveer 10 minuten om dit recept te maken, maar het resultaat is zo de moeite waard. Verse, groene lenteproducten met heerlijke eieren. Deze omelet houdt je urenlang vol, is behoorlijk gezond en er zijn meerdere opties om hem te pimpen. Ik voegde wat kaas toe, maar er zijn ook veel andere opties, zoals spek, gerookte zalm, geitenkaas, etc. 

ingredienten

Voor 2 omeletten

  • 100 g groene aspergetips
  • 40 g parmezaanse kaas 
  • 1 avocado 
  • 4 eieren 
  • 1 witte ui, fijngesneden
  • Handvol kiemen en preischeuten
  • Peper en zout
  • Boter

Bereiding

  • Je moet de aspergetips normaal gezien niet schillen. Snijd een klein stukje van de onderkant af en was grondig. Verhit een beetje boter of olijfolie in een pan en roerbak de aspergetips in ca. 4 minuten beetgaar. Zet even opzij. 
  • Klop de eieren los. Breng de losgeklopte eieren in een kom op smaak met zout en peper.
  • Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie en de boter toe. Bak de gesneden ui glazig in de pan. 
  • Van zodra de ui glazig is, voeg je de eieren toe. Schud de pan om de eieren gelijkmatig te verdelen en laat dan ongeveer 20 seconden staan om de eieren te laten stollen.
  • Verdeel de geraspte parmezaanse kaas over de eieren. Bak de omelet tot de eieren gestold zijn. 
  • Schuif de omelet op een bord en leg de gebakken asperges in het midden. Serveer onmiddellijk met kiemen en/of preischeuten en gesneden avocado.
  • Smakelijk!

Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie