Ontbijttaartje met mango

Ontbijttaartje met mango

Derde stormweekend op rij: en we zitten wellicht allemaal in onze zetel te dromen over betere en vooral warmere tijden! Misschien kan ik daar een beetje mee helpen met dit lekkere ontbijtreceptje met mango. Deze granola taartjes maakte ik al eerder met zomerfruit, maar dat is net wat ze zo leuk maakt; je kan steeds variëren met wat je erin doet. Je kunt deze cups vullen met wat je maar lekker lijkt, denk maar aan ijs, yoghurt, pudding,.. Maar gevuld met yoghurt en vers fruit, zijn ze goed vullend en ideaal als een gezond ontbijtje of tussendoortje.

Als vulling koos ik voor de nieuwe No Sugars, More Fruit plantaardig alternatief voor yoghurt van Alpro. Alle zoetigheid komt van de sappige mango’s die alleen natuurlijk voorkomende suikers bevatten. Er hoeven dus geen suikers of zoetstoffen te worden toegevoegd. Win-win dus!

ingredienten

  • 115 g havermout
  • 2,5 el gesmolten kokosolie
  • 3 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 6 el Alpro Mango, of een andere plantaardige yoghurt (kan ook met Griekse yoghurt)
  • 1/2 gesneden mango
  • Handvol kokosschilfers (afwerking)
  • Verse munt (afwerking)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  • Doe de havermout in een kom en voeg de honing, de kaneel en kokosolie toe. Roer alles goed door elkaar, zodat het plakkerig wordt.
  • Vet je taartjesvorm heel goed in, en plaats eventueel wat bakpapier in je bakvorm.
  • Verdeel het havermout mengsel over de bakvorm. Druk het goed aan. Druk met je vingers in het midden van de havermout taartjes zodat het een kuipje wordt. Op deze manier gaan de randen wat omhoog staan.
  • Bak de taartjes in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven.
  • Laat ze afkoelen en verwijder ze voorzichtig uit de vorm.
  • Verdeel over ieder havermouttaartje een flinke lepel Alpro Mango, verse mango en kokosschilfers.

Tip: als je geen taartvormpjes hebt, kan je het ook in een muffinbakvorm maken. De taartjes zijn dan iets kleiner zoals echte cups.

Geef een reactie