Rigatoni met zoete paprikasaus

Rigatoni met zoete paprikasaus

De laatste tijd probeer ik iets meer te improviseren tijdens het koken; kijken wat er in mijn koelkast en berging ligt, en voilà! Hierdoor merk ik dat ik steeds creatiever te werk ga met hele simpele ingrediënten, en laat dat nu net het mooie zijn aan koken. Deze rigatoni met zoete paprikasaus en spekjes is een gerechtje dat onlangs tijdens één van deze creatieve kooksessies ontstond. Nadat ik het receptje voor de saus online postte op mijn Instagram stories kreeg een stortvloed aan reacties van mensen die het gerechtje ook wilden proberen. 

Eenvoudig, snel klaar en héél lekker! 

ingredienten

  • 200 g rigatoni 
  • 100 g gerookte spekblokjes (optioneel) 
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 sjalot 
  • 2 teentjes look
  • 100 ml groentenbouillon
  • 150 ml room 
  • 2 el parmezaanse kaas  + afwerking 
  • Peper
  • Kerstomaatjes, afwerking
  • Basilicum, afwerking 

Bereiding

  • Snij de paprika en sjalot in kleine blokjes. Snij de look fijn. Stoof de groentjes aan in een pan met wat olijfolie of boter gedurende 5 min tot deze gaar zijn. 
  • Voeg de groentenbouillon en de room toe. Laat het geheel even inkoken. 

Tip: De groentebouillon kan je uiteraard zelf maken, maar ik gebruik altijd kokend water en een bouillonblokje ;-). 

  • Mix de saus glad met een staafmixer of een blender en voeg 2 el parmezaanse kaas toe. Zet nog even terug op het vuur en laat het geheel nog 3 min verder indikken. Kruid met peper.
  • Maak ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. 
  • Bak de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof. Meng de gebakken spekblokjes onder de saus en werk af met kerstomaatjes. 
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie