Spicy Tofu Taco’s

Spicy Tofu Taco’s

Ik negeer bewust het slechte weer van deze week, en waan me met deze heerlijke spicy tofu taco’s even op één of ander zonovergoten strand in Mexico (Corona wie?). Cocktailtje in de ene hand, taco in de andere!

Toegegeven, ik was nooit echt een tofu fan aangezien het mij altijd deed denken aan smaakloze, witte kubusjes.  Maar deze tofu van SoFine heeft mij eindelijk op andere gedachten gebracht. Kruidig, vol met smaak en gewoon kei lekker! De Tofu à la Minute naturel werd speciaal ontwikkeld als ‘instapproduct’, omdat tofu nog zo onbekend en onbemind is. De tofu werd al gesneden, gemarineerd en voorgebakken, zodat je ze in een handomdraai kan gebruiken. Handig dus!

Oh, en die Fujifilm Instax Mini, die kan jij btw ook winnen. Je kan zo foto’s afdrukken vanaf je smartphone en meteen printen! Ik drukte ondertussen al wat foto’s van oude reizen en leuke momentjes van de afgelopen jaren af. Zo heb ik toch enkele “kleine gelukjes” dicht bij mij, bijvoorbeeld in mijn portefeuille of op kantoor. 

Hoe kan je meedoen? Door simpelweg een SoFine product te kopen in de supermarkt en het bonnetje te uploaden op www.sofine.eu/win !

Veel succes hé ;-). 

ingredienten

Voor de taco’s

  • 4 à 6 kleine wraps (Gordita’s)
  • 2 avocado’s, gesneden
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • Sap van 1/2 limoen
  • 1 pakje Tofu à la minute van Sofine (je kan ook stukjes kip of gehakt gebruiken) 
  • 2 tl tacokruiden (vb. Gringo Taco of Taco Seasoning van AH
  • 1 blikje (150 g) maïs 
  • 1 groene jalapeño, gesneden 
  • Handvol veldsla
  • (Gepekelde) rode ui *
  • Peper en zout 
  • Snufje chilipoeder
  • Olijfolie 

Voor de sriracha mayonaise

  • 1 el Griekse yoghurt 
  • 1 el mayonaise 
  • 1 tl sriracha 
  • 1 tl (curry)ketchup 

Bereiding

  • Maak de snelle guacamole. Snij de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Mix tot een smeuïge puree. Meng met een fijngesneden teentje look, peper en zout, limoensap en een snufje chilipoeder.  Zet opzij. 
  • Meng alle ingrediënten voor de sriracha mayonaise samen. Zet even opzij. 
  • Bak de Tofu à la minute volgens de instructies op de verpakking. Kruid met de tacokruiden. Voeg de maïs toe en bak nog eventjes mee aan. 
  • Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep op elke gordita een beetje guacamole, veldsla en verdeel de tofublokjes erover. Werk af met de sriracha mayonaise, jalapeño, rode ui en verse koriander. Voor wie wil kan je een beetje limoen toevoegen 
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!
 
* Hoe maak je gepekelde rode ui? 
Neem een kijkje op deze post! 
 
 
 
 

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie