Tagliatelle met prei en spekjes

Tagliatelle met prei en spekjes

Een gemakkelijke klassieker die tot stand kwam toen ik weer eens mijn koelkast aan het leegmaken was. Niet te veel poespas, en vooral héél lekker: Tagliatelle met prei en spekjes. Ideaal als snelle maaltijd na een drukke avond, én je kan er naar hartenlust mee variëren! Denk maar aan stukjes (gerookte) zalm in plaats van spek of nog extra broccoli. Smakelijk hé! 

ingredienten

  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 200 g pasta (vb. Tagliatelle) 
  • 200 ml room 
  • 1/2 bouillonblokje 
  • 50 ml water
  • 2 stengels prei 
  • 1 ui
  • 1 teentje look 
  • Parmezaanse kaas 
  • Peper en zout 

Bereiding

  • Maak de prei schoon en snij in ringen. Snij de ui en de look eveneens fijn. 

  • Bak de spekblokjes ondertussen krokant. Zet daarna even opzij en laat uitlekken op wat keukenpapier. 

  • Stoof de prei samen met de ui en look gaar in een scheutje olijfolie of een klontje boter. Kruid met peper en een beetje zout.

  • Voeg de room toe en laat het geheel even inkoken. Los het bouillonblokje op in een beetje (ongeveer 50 ml) water en voeg dit eveneens toe. Laat de saus verder inkoken.

  • Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en schep de pasta door de saus. 

  • Voeg ten slotte de gebakken spekjes toe. 

  • Verdeel de pasta over de borden en werk af met parmezaanse kaas. 

  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Marijke

    Kan niet missen, gewoon heerlijk!

Geef een reactie