Crumble met pruimen en rood fruit

Crumble met pruimen en rood fruit

De periode tussen Kerst en Nieuw is (hopelijk) voor velen een periode van zalig nietsdoen, chillen in de zetel en genieten van de overschotjes van Kerst. Ik nam de afgelopen dagen de tijd om heel wat gerechten voor het kookboek te maken en ook om enkele nieuwe dingen uit te proberen, waaronder deze heerlijke pruimencrumble én garnaalkroketjes (maar daarover later meer). 

Hoe dan ook wens ik jullie allemaal nog een fijne eindejaarsperiode toe en tot volgend jaar! 😉

ingredienten

  • 150 g patisseriebloem
  • 70 g amandelmeel
  • 70 g havermout
  • 1/2 tl kaneel
  • 100 g basterdsuiker + 25 g basterdsuiker
  • 150 g boter
  • 4 pruimen (+/- 250 g)
  • 200 g rood fruit
  • 1 tl maizena
  • 125 ml plantaardig alternatief voor room (Alpro)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
     
  • Halveer de pruimen, verwijder de pitten en snijd de pruimen in kwartjes.. Meng ze samen met het rood fruit in een ruime ovenschaal met de met 25 g basterdsuiker en de maizena. Schep alles door elkaar zodat het goed gemengd is. Zet even opzij.
  • Smelt de boter in een steelpannetje op een laag vuur. Meng voor de crumble de bloem, het amandelmeel, de havermout, kaneel en 100 g basterdsuiker. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed onder elkaar (liefst met je handen) totdat het mengsel klontjes begint te vormen. 
  • Verdeel de crumblelaag met je vingers gelijkmatig over de vulling. Plaats de ovenschaal gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin en knapperig is geworden.
  • Klop ondertussen het plantaardig alternatief voor room op. Het geeft een luchtige en smakelijke toets aan je crumble. 
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!
 

Geef een antwoord