TBVC: Veggie Caesar Salad

TBVC: Veggie Caesar Salad

Een tijdje geleden postte ik al een gerechtje in samenwerking van TBVC, maar met heel veel plezier deel ik hier ook een tweede. Zoals ik al zei, ik eet graag vlees, dus wil ik ook niet gewoon sla met sla eten. Voor mij mag het net iets spannender en verrassender zijn dan dat. Maar toch kan een klassieke salade af en toe wel écht smaken. Deze keer gooide ik een Caesar Salad in de mix, en verving ik de kip door een burger van TBVC, namelijk de Cordon Bleu. Het krokante van de burger past perfect bij de rest van de salade. En ik heb nog steeds en cadeautje voor jullie! Sms de code: TCFKP naar het nummer: 0460 20 06 34 en volg de instructies. Zo krijg jij jouw burgers terugbetaald! OPGELET: In totaal kunnen er maar 50 volgers deze code gebruiken. Hierna is het niet meer mogelijk. Slechts 1 terugbetaling per persoon. Dus wees snel!

ingredienten

  • 2 eieren
  • 2 el mayonaise
  • 1 teentje look
  • 1/2 citroen
  • 1el mosterd
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1/2 oud stokbrood of 5 sneden brood
  • 2 stronken Romeinse Sla
  • 2 Cordon Bleu TBVC
  • 1 rode ui
  • Bieslook
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Kook een ei hard (10min ongeveer).

Voor de dressing 

  • Neem een maatbeker met de mayonaise. Pel de look en snij het teentje in kleine stukjes. Knijp de citroen uit in de beker en voeg er wat mosterd aan toe. 
  • Schenk Griekse yoghurt bij de mayonaise en mix alles tot een dressing. Kruid met peper en zout. Werk af met bieslook.
     

Voor de croutons 

  • Ik gebruikte het Focaccia brood van Niamh baking, maar je kan dit doen met elk oud brood of stokbrood. Snij met het broodmes enkele dikke sneden van het brood naar keuze van ongeveer 2 cm dik. Snij het brood in dobbelstenen. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak hierin de dobbelsteentjes brood tot goudbruine knapperige croutons.

Afwerking

  • Scheur de bladeren van de Romeinse sla in grove stukken en was ze in koud water. Laat de sla goed uitlekken. Meng met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Bak de Cordon Bleu van TBVC volgens de instructies.
  • Schik hierop de stukjes TBVC Cordon bleu en de croutons. Werk af met de dressing, rode ui, een gekookt ei en Parmezaanse kaas.
 
UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT! 

Geef een reactie