Je bekijkt nu Tomaat mozzarella met polenta croutons

Tomaat mozzarella met polenta croutons

Zoals jullie weten, geeft Galbani ter gelegenheid van hun 140-jarig bestaan een vierdaagse reis voor twee personen naar Italië weg! Waar de reis exact naartoe gaat, kan ik helaas niet verklappen, maar door enkele van mijn hints die je op Instagram kon zien de afgelopen weken kon je dit misschien wel al raden! 

Weet je waar de reis naartoe gaat? Waag dan je kans op de website van Galbani en plaats je pin op de kaart van Italië, op de plaats waar jij denkt dat deze foto genomen is. Hoe dichter je pin bij deze droomlocatie ligt, hoe groter je kans om deze reis te winnen. Je kan zoveel pinnen zetten als je wil!

Aan het einde van de wedstrijd wordt alleen rekening gehouden met jouw pin die het dichtst bij de te lokaliseren plaats ligt. Houd zeker ook hun sociale media (Instagram en Facebook) in de gaten voor extra tips.

Vind jij de tip in dit gerechtje? 😉 

s a m e n w e r k i ng 

ingredienten

Voor de polenta croutons

  • 500 ml water
  • 150 g polenta
  • 30 g Parmezaanse kaas + beetje als afwerking
  • 1 teentje look, geperst 
  • Handvol fijngesneden tijm
  • Handvol fijngesneden salie
  • Peper en grof zeezout
  • Olijfolie

Afwerking

  • 1 bol Mozzarella di latte di Bufala
  • 2 – 3 gekleurde tomaten 
  • 1 eetlepel groene pesto 
  • Handvol basilicum 

Bereiding

  • Breng in een middelgrote pan 500 ml water aan de kook. Voeg de polenta al roerend toe tot deze al een beetje is ingedikt. Voeg de Parmezaanse kaas, het teentje knoflook, de tijm en de salie toe. Breng het geheel op smaak met peper en grof zeezout. Roer de polenta gedurende 5 minuten goed door en laat vervolgens afgedekt nog 3-5 minuten rusten terwijl het vuur afstaat. Is de polenta veel te dik, voeg dan nog een beetje water toe. 
  • Bekleed een vierkante ovenschaal met bakpapier. Verdeel de polenta in een gelijkmatige laag in de ovenschaal en plaats gedurende 20 minuten in de diepvries of ongeveer 1 uur in de koelkast. 
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden. 
  • Haal de afgekoelde en stijve polenta uit de ovenschaal en snijd in kleine blokjes. Plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat en meng voorzichtig met olijfolie, zout en peper. Plaats ze in de oven en bak ze gedurende 15 minuten. Draai de stukjes even om en bak nog verder gedurende 15 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Snij ondertussen de tomaten en mozzarella in plakjes. 
  • Plaats de tomaat en mozzarella op een bord en werk af met verse groene pesto en basilicum. Besprenkel met nog een scheutje olijfolie en kruid met peper en grof zeezout. Serveer met de krokante polenta croutons.
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie