Whipped feta met aubergine

Whipped feta met aubergine

Glaasje wijn, beetje brood, goeie muziek en dit gerechtje om te delen. Meer heb je niet nodig, dus meer bla bla zal ik ook niet verkopen. 

Geniet ervan! 

ingredienten

  • 1 aubergine
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 200 g feta
  • 50 g roomkaas
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout 
  • Handvol pijnboompitten, afwerking
  • Verse munt en dille, afwerking

Bereiding

  • Snij de aubergine in kleine blokjes van 1 cm x 1 cm. Verhit een beetje boter en een scheutje olijfolie in een grote pan. Bak de aubergine goudbruin en kruid ondertussen met peper en zout, currypoeder en paprikapoeder. Zet even opzij. 
  • Maak ondertussen de whipped feta: Snij of breek de feta in kleinere stukken. Mix de gesneden feta in een keukenmachine. Pulseer tot er kleine “fetakruimels” overblijven. Doe de roomkaas en peper en zout erbij en mix gedurende 4-5 minuten. Schraap de zijkanten af als het nodig is, en blijf mixen tot de feta super romig is.
  • Rooster ten slotte de pijnboompitten even in een afgekuiste pan tot deze goudbruin zien. 
  • Dresseer een bord met de whipped feta en de gebakken aubergine. Werk af met de granaatappel, verse kruiden en geroosterde pijnboompitten. 
  • Serveer met een beetje brood. Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!
 

Geef een reactie