Zachte chocoladetaart

Zachte chocoladetaart

Enkele maanden geleden ging ik voor de allereerste keer naar een “Les Tartes de Françoise” winkel hier in de buurt, want ik was geslaagd op mijn balie-examens als advocaat en dat moest gevierd worden. Ik koos daar voor twee klassiekers die er héél lekker uitzagen: de appelcrumble en de zachte chocoladetaart

Wie mij kent weet dat ik eigenlijk geen zotte chocoladeliefhebber ben. Begrijp mij niet verkeerd hoor, ik eet het graag en kan uiteraard genieten van een lekkere moelleux of chocolade muffin, maar ik zal zelden een dessert met chocolade bestellen op restaurant (en dan te weten dat ik de dochter van een chocolatier ben haha). Toen ik deze taart proefde, was ik echter meteen verkocht! Krokant vanboven, zacht vanbinnen en vooral niet te zwaar. Na drie stukken wist ik het zeker, dit moet ik proberen namaken! 

Na een kleine zoektocht op het wereldwijde web kwam ik heel toevallig de blog van ‘Naaistaart‘ tegen, een mama van twee super schattige jongetjes die in haar vrije tijd graag naait en taarten bakt. Zij had enkele jaren geleden de zachte chocoladetaart van Les Tartes Françoises proberen namaken, en nu probeerde ik het ook voor Pasen.

ingredienten

  • 200 g pure chocolade
  • 100 g boter
  • 4 eieren
  • 200 g suiker
  • 4 eetlepels gewone bloem
  • Snufje zeezout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 150° C. 
  • Smelt de boter samen met de chocolade op een laag vuurtje tot deze volledig gesmolten is. 
  • Klop met een keukenrobot (of heel wat armkracht) de eieren samen met de suiker luchtig gedurende 5 minuten.
  • Opm: Ik heb het recept ook eens geprobeerd met een suikervervanger zoals Zùsto (200 g Zùsto i.p.v. suiker), wat perfect overeenkwam qua smaak, maar er vormde zich geen krokant korstje op de taart.
  • Meng voorzichtig de gesmolten chocolade met boter onder het opgeklopte eiermengel. 
  • Meng ten slotte nog de bloem onder het deeg. 
  • Giet het chocoladedeeg in een met bakpapier beklede bakvorm van ongeveer 20-24 cm. 
  • Werk af met een snufje zeezout (kan je ook perfect weglaten). 
  • Bak gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en geniet ervan! 
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie