Zeetong meuniere met witloofsalade en tartaarsaus

Zeetong meuniere met witloofsalade en tartaarsaus

Oh wat hou ik toch van zeetong! Een echte klassieker die ik al jaren al sinds kleins af elke zomer toch 1 keer probeer te eten ergens. En sinds deze zomer maak ik het gewoon lekker zelf. Wie had er ooit gedacht dat zeetong meunière zo gemakkelijk was? Een perfect HelenKookt gerechtje dus. Een lekkere klassieker voor jong en oud! Zoals elke visser kan beamen: een zeetong moet 3 keer zwemmen: in de zee, in de boter en in de maag.

ingredienten

  • 2 zeetongen
  • 1 citroen
  • 2 el kappertjes
  • 3 augurken
  • 1/2 ui
  • 1 el bloem
  • 50 g Solo Bakken en Braden
  • 1 el olijfolie
  • 1 ei
  • 3 el mayonaise
  • 1 groene appel
  • 1/2 stronk witloof
  • Peper en zout
  • Handvol peterselie
  • Handvol rozijnen

Bereiding

  • Kook een eitje tot het hardgekookt is.
  • Voor de witloofsalade: was het witloof. Verwijder het voetje en snij overlangs in twee. Snij het binnenste uit de stronkjes. Snij fijn. Doe in een kom. Snij de groene appel ook in fijne stukjes. Voeg samen met wat olijfolie, citroensap en de rozijntjes.
  • Voor de tartaarsaus: Snij de augurk in kleine stukjes. Hak het ei grof. Roer het ei, de ui, augurk, 1 el kappertjes, peterselie door de mayonaise. Kruid met peper en zout.
  • Haal de zeetongen even door de bloem en bak ze aan beide kanten goudgeel in de boter. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en voeg nog een klein klontje boter toe.
  • Op een laag vuurtje bak je de rest van de kappertjes kort aan.
  • Leg de vis op de borden, lepel er wat van boter en kappertjes over en strooi er de peterselie over. Serveer met de tartaarsaus en het witloofslaatje.

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie