De Potato Pops van McCain doen mij een beetje denken aan een mix tussen Tater Tots en aardappelkroketjes. Tater tots zijn eigenlijk gewoon een kleine versie van kroketjes. Ze werden oorspronkelijk bedacht om af te komen van de aardappelrestjes na het schillen.
De Potato Pops van McCain zijn knapperig aan de buitenkant en gevuld met geraspte aardappelen aan de binnenkant. Super lekker als fingerfood of te gebruiken als verrassend aardappelgerechtje. Het kan allemaal! Ik ging deze keer voor een soort van Smashed Potatoes (krokante aardappelen uit de oven die je dan nog eens plet met een vork of glas zodat ze éxtra krokant worden), en werkte de Potato Pops af met kaas en spekjes. Je kan de Potato Pops zowel in de oven, Airfryer of friteuse klaarmaken. Super handig dus! De afwerking doe je best wel even in de oven.
Deze post is in samenwerking met McCain, doch alle meningen zijn volledig de mijne.
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 35 minuten
ingredienten
- 300 g potato pops
- 100 g gerookte spekblokjes
- 2 stengels lente-ui
- 75 g kleine mozzarellabolletjes
- Peper
- Chilivlokken
- 1,5 el mayonaise
- 1,5 el yoghurt
- 1,5 tl uienpoeder
- 1,5 tl sriracha
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de Potato Pops van McCain in de oven volgens de verpakking (+/- 20 min.).
- Bak de spek krokant in een pan zonder vetstof. Zet op zij.
- Snij de lente-ui fijn en snij de kleine bolletjes mozzarella in twee.
- Haal de Potato Pops uit de oven en plet ze met een glas of vork een beetje plat.
- Schik de mozzarella, gebakken spekjes en fijngesneden lente-ui over de Potato Pops en kruid met peper en wat chilivlokken. Zet gedurende 10 min in de oven.
- Meng voor de saus de mayonaise, yoghurt, uienpoeder en sriracha.
- Haal de Potato Pops uit de oven en werk af met de saus.
- Smakelijk!