Je bekijkt nu Herfstbrood met pompoen en Boursin

Herfstbrood met pompoen en Boursin

Met de Herfst in het land (en Halloween bijna voor de deur) worden we dagelijks om de oren geslagen met pompoenrecepten. Maar ik ga niet klagen, pompoen is namelijk mega lekker én kan je in verschillende receptjes gebruiken. Denk maar aan deze gerechtjes van de afgelopen jaren: 

Maar ook met een stukje brood en Boursin tover je snel en eenvoudig een heerlijke lunch op tafel. Als kers op de taart maakte ik mijn brood zelf met behulp van de Niamh bakmixen (deze keer koos ik voor Pure Sprouts) en maakte ik het brood in de vorm van een pompoen, want ja, we moeten in thema blijven hé ;-). 

Hoe je dit exact doet, kan je terugvinden in mijn reel op Instagram! 

ingredienten

  • 500 g Mix voor Pure Sprouts
  • 310 ml water (kamertemperatuur)
  • 1 rode ui
  • 400 g butternutpompoen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Provençaalse kruiden
  • 150 g Boursin look en fijne kruiden
  • Keukentouw

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 – 220°C.

  • Voeg de Niamh Pure Sprouts mix en het water samen in een grote kom. Kneed gedurende 20 minuten met de hand of 10 minuten met een keukenrobot tot een homogeen en soepel deeg.

  • Dek de kom met het deeg af met een keukenhanddoek en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

  • Maak ondertussen de geroosterde groenten. Snij hiervoor de rode ui in schijfjes. Snij de butternut in kleine blokjes of koop dit reeds kant-en-klaar gesneden. Verdeel de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper, zout en provençaalse kruiden (zoals bv. Gedroogde rozemarijn). Plaats in de oven gedurende 40 minuten of tot de groenten gaar en goudbruin zijn. Hou vooral de rode ui goed in de gaten, want deze durft snel verbranden.

  • Stort het deeg ondertussen uit op je werkblad. Druk plat en kneed nog 1 à 2 minuten tot een mooie bol.

  • Knip vier stukken keukentouw af en vorm hiermee een ster op je ingevette bakplaat. Leg de deegbol in het midden van je ster en wikkel de touwtjes er mooi rond zodat je een pompoenvorm bekomt. Knoop de eindjes aan elkaar en laat nogmaals 30 minuten onbedekt rijzen op kamertemperatuur.

  • Haal de groenten uit de oven en zet opzij. Plaats het brood 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven op 220 °C.

  • Laat het brood afkoelen en verwijder de touwtjes vooraleer je het brood aansnijdt. Beleg met Boursin (of kruidenkaas naar keuze) en met de geroosterde pompoen. Werk af met nog een beetje olijfolie.

  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie