Dat TikTok een impact heeft op ons dagdagelijkse leven kunnen we niet langer ontkennen. We geven het misschien niet altijd even graag toe, maar ’s avonds in de zetel nieuwste hacks of dansjes analyseren hoort er nu eenmaal bij. Ook in foodie-land had TikTok het afgelopen jaar een enorme impact. Denk maar aan de Feta Pasta, Dalgona koffie en Wrap Hack. De nieuwste trend dezer dagen: #PestoEggs!
Eigenlijk is het heel simpel. Vervang gewoon je gebruikelijke olie of boter in de pan door een beetje pesto en that’s it.
Schep enkele lepels pesto in een antikleefpan. Ik gebruikte twee eetlepels, maar wil je er mee, dan kan dat zeker ;-). Als de pesto eenmaal een beetje begint te pruttelen, breek je de eieren open in de pesto en bak je ze zoals jij wilt. Volgens de TikTok-trend serveer je de eieren best op toast met ricotta en avocado. Helaas had ik die ingrediënten net niet in huis, dus hield ik het simpel: pesto eitje, rode chilivlokken en een beetje honing. Geloof mij, je zal dit vaker willen klaarmaken!
Tip: gebruik verse pesto of de pesto die je kan vinden in de versafdeling van je supermarkt. Die smaakt nét iets beter dan pesto uit een potje. Je kan dit bovendien ook maken met rode pesto!
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 15 minuten
ingredienten
- 4 el groene pesto
- 2 el olijfolie
- 2 eieren
- Peper en zout
- Snufje chilivlokken
- 2 tl honing
- Enkele sneetjes brood
Bereiding
Verhit een antikleefpan op een middelhoog vuur.
Doe de pesto in de pan. Zodra de pesto warm is, breek je de eieren in de pan. Kruid de eieren, indien gewenst, met zwarte peper en een beetje zout. Zet het vuur een beetje lager tot het eiwit volledig gestold is. Heb je jouw eitje liever wat harder gebakken, dan laat je het nog iets langer op het vuur staan.
Serveer bovenop een sneetje toast. Werk af met enkele chilivlokken en een beetje honing.
- Smakelijk!