Groene asperges en gerookte zalm, een iconisch duo dat elke keer komt piepen wanneer Pasen in de buurt komt. Ook deze keer ging ik voor deze topcombinatie, maar voegde ik nog wat scampi’s toe: BINGO! Gevolg, heerlijk krokante beignets die perfect zijn als lunch met een slaatje, of als hapje tijdens je dagelijkse apéro momentje op je terras (of voor de tv haha).
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 20 minuten
ingredienten
- 350 g scampi's, rauw en gepeld
- 4 lente-uien, fijngesneden
- 1 tl sesamolie
- 1 tl sojasaus
- 45 g bloem
- 3-4 el maïzena
- 2 eieren
- 1 courgette, geraspt
- 250 g groene asperges, fijngesneden
- 4 el arachide olie of kokosolie
- Peper en zout
- Griekse yoghurt (afwerking)
- Gerookte zalm (afwerking)
Bereiding
Voor 24 stuks
- Blancheer de asperges kort. Dit doe je door een pan op te zetten met water en wat zout. Doe de groene asperges erin zodra het water kookt. Kook de asperges 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn en schep ze met een schuimspaan dan direct in een bak met koud (ijs) water.
- Snij de asperges in kleine stukjes.
- Rasp de courgette. Duw het overtollige vocht uit de courgettes.
- Hak de scampi’s grof in een keukenmachine, en zet ze opzij.
- Meng de scampi’s met de lente-uitjes, sesamolie, sojasaus, bloem, 3 eetlepels maïszetmeel (maïzena) en de eieren in een grote kom. Kruid goed met peper en zout.
- Voeg de gehakte asperges en de geraspte courgettes toe. Meng het goed door elkaar. Als het mengsel te nat is, kan je nog wat bloem toevoegen.
- Verhit een bodempje kokosolie of arachide olie in een grote koekenpan en bak de scampikoekjes gaar en goudbruin aan elke kant. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
- Werk af met gerookte zalm en Griekse yoghurt met verse kruiden en peper en zout.
UITGETEST? Laat het mij weten via #HELENKOOKT!