Met Halloween achter de rug, leek het mij de ideale periode om mijn pompoenen te verwerken. Deze salade is echt een geweldige combinatie van smaken, ondanks dat hij eigenlijk vrij klassiek is. De geroosterde pompoen is zoet en sappig, de geitenkaas voegt zoute romigheid toe, de pompoenpitten voegen een lekkere knapperigheid toe, en dat met de pittige rucola.
Het roosteren van groenten is mijn favoriete manier om ze klaar te maken; weinig werk, maar kei veel smaak. Vooral als het gaat om pompoen. Een pompoen roosteren maakt hem zo ongelooflijk zoet en heerlijk; ik laat hem graag roosteren tot de randen een beetje beginnen te karameliseren. De heerlijke honing van Meli geeft ten slotte dat tikkeltje zoetigheid dat je nodig hebt in dit gerechtje!
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 45 minuten
ingredienten
- 50 g rucola
- 1 tl balsamico azijn
- 2 tl olijfolie
- 2 tl honing
- Peper en zout
- 1/4 pompoen (in blokjes)
- Snufje cayennepeper
- Snufje paprikapoeder
- Snufje currypoeder
- 1/2 granaatappel (ontpit)
- 90 g geitenkaas (verkruimeld)
- Handvol pompoenpitten
- Beetje chia zaad
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Halveer de pompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snij de pompoen in kleine blokjes. Je kan de hele pompoen opsnijden en de rest ervan bewaren in de diepvries. Perfect voor soep of pompoenpuree voor in deze pasta. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en besprenkel met 1 tl olijfolie, peper, zout en de kruiden (cayenne, curry en paprika). Zet de schaal ongeveer 25 min in de oven.
- Maak de dressing. Meng in een kommetje 1 tl honing, 1 tl olijfolie en de balsamico goed onder mekaar. Meng de dressing onder de rucola.
- Ontpit de granaatappel en voeg deze toe aan de rucola.
- Werk de salade af door de pompoen en geitenkaas toe te voegen. Werk af met een handvol pompoenpitten en een beetje chia zaad.
UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT!