Ga naar inhoud
Zoeken
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
Menu
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
  • Bestel mijn kookboek
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • Over mezelf
  • Privacyverklaring
  • Smeuïge mosterdsoep

    Smeuïge mosterdsoep

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 7, 2019
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten

    Mosterd, you hate it or you love it!  Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat mijn lief een super grote fan is van mosterd. Hij houdt van…

    Lees verderSmeuïge mosterdsoep
    Tosti met rode ui en peer

    Tosti met rode ui en peer

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 7, 2019
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten

    Rode ui, peer en gesmolten kaas, wat een topcombinatie!! De gekarameliseerde ui tussen twee sneetjes brood met knapperige prosciutto, dun gesneden peer, romige cheddar en heerlijke gouda kaas. Het is…

    Lees verderTosti met rode ui en peer
    Bulgursalade met zoete rode biet, feta en lamsgehaktspiesjes

    Bulgursalade met zoete rode biet, feta en lamsgehaktspiesjes

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 5, 2019
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Rode bieten, you hate them or you love them! Ik zat eerder in het haatkamp, want geef toe, hoe je het draait of keert rode bieten smaken naar aarde. Tot…

    Lees verderBulgursalade met zoete rode biet, feta en lamsgehaktspiesjes
    Mini Pizza’s Babybel

    Mini Pizza’s Babybel

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 1, 2019
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten/Tussendoortjes

    Throwback time met deze mini Babybel pizza’s! ?? Geef toe, je weet nog perfect hoe het reclamespotje klinkt (ba ba ba ba Babybel). Toen ik dit receptje uitwerkte voelde ik…

    Lees verderMini Pizza’s Babybel
    Eenpansgerecht met tomatenrijst en chorizo

    Eenpansgerecht met tomatenrijst en chorizo

    • Bericht gepubliceerd op:september 12, 2019
    • Berichtcategorie:Uncategorized

    Eenpansgerechten: ideaal als je geen zin hebt in veel afwas of weinig tijd hebt! Want geef toe, af en toe wil je gewoon in je luie zetel zitten in plaats…

    Lees verderEenpansgerecht met tomatenrijst en chorizo
    Nigeriaanse Jollof rijst met bakbanaan

    Nigeriaanse Jollof rijst met bakbanaan

    • Bericht gepubliceerd op:september 8, 2019
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Als klein kind stond ik altijd naast mijn mama in de keuken. Ondanks dat haar menu altijd zo eentonig leek voor mij, en ik dagelijks om kip met frietjes en…

    Lees verderNigeriaanse Jollof rijst met bakbanaan
    Thaise gele curry

    Thaise gele curry

    • Bericht gepubliceerd op:september 8, 2019
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Wie zegt er nu 'nee' tegen een heerlijk pittige curry op zondagavond? Ik vroeger wel, maar na vandaag absoluut niet meer! Curry, nooit echt een grote fan van geweest. Er…

    Lees verderThaise gele curry
    Framboos Chia Pudding

    Framboos Chia Pudding

    • Bericht gepubliceerd op:augustus 9, 2019
    • Berichtcategorie:Ontbijt/Recepten

    Onlangs kreeg ik een mailtje van Tropicana, want voor hun nieuwste campagne waren ze op zoek naar échte juice-lovers. Ondanks dat ik echt fan ben van versgeperst fruitsap op zondag,…

    Lees verderFramboos Chia Pudding
    Aardappelsalade met gerookte zalm

    Aardappelsalade met gerookte zalm

    • Bericht gepubliceerd op:augustus 9, 2019
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten

    Yesss, ik woon in Antwerpen! Vorige week verhuisde ik naar de stad, omdat ik hier vanaf september begin te werken. Ik woon oorspronkelijk niet zooo heel ver van Antwerpen, maar…

    Lees verderAardappelsalade met gerookte zalm
    Courgetti met tomaat en scampi’s

    Courgetti met tomaat en scampi’s

    • Bericht gepubliceerd op:augustus 6, 2019
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Deze zomer is rosé hip, en niets is beter dan het te combineren met een andere populaire trend van dit jaar: courgetti of spaghetti van courgette. Het is super lekker,…

    Lees verderCourgetti met tomaat en scampi’s
    • Naar vorige pagina
    • 1
    • …
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • …
    • 25
    • Naar volgende pagina
    Zó verliefd op alle authentieke details in ons hu Zó verliefd op alle authentieke details in ons huis. De kleuren, de materialen, de gekke details. Verhalen in elke hoek 🧡 (but don’t be fooled, er is ook nog wat werk aan de winkel 🤪)
 
1-5: de kleurrijke details in Félix zijn kamer, het zonlicht op de middag, de nostalgische mix van oude spulletjes en meubels uit mijn kindertijd
6-8: marmer liefde en kitscherige kranen
10-13: weer die prachtige lichtinval, crazy details, sierlijsten en parket
14: mijn favo boom (Japanse esdoorn voor de geïnteresseerden) die elk seizoen de mooiste kleuren tevoorschijn tovert
15: ereplekje voor onze hortensia’s
    Het is zondag, de herfstzon schijnt en ik heb goes Het is zondag, de herfstzon schijnt en ik heb goesting in comfort food. Wentelteefjes it is! 

2 eieren 
100 ml melk
1 zakje vanillesuiker
Snufje kaneel 
Oud brood 

Alle ingrediënten mengen en het brood erdoor halen. Bakken in een beetje boter of kokosolie, en that’s it! Ik werkte ze af met gebakken banaan en magere kwark 🍌💛
    Worden jullie om de oren geslagen met pompoenrecep Worden jullie om de oren geslagen met pompoenrecepten? Waarschijnlijk wel! Eentje extra kan dus zeker geen kwaad hé 🧡🎃 

* 1 flespompoen
* 1 witte ui
* 2 teentjes look
* ½ tl uienpoeder
* ½ tl lookpoeder
* 750 ml groentenbouillon
* 160 g orzo 
* 50 g Parmezaanse kaas 
* 1 bol burrata 
* 30 g walnoten, geroosterd
* Verse basilicum, afwerking 
* Peper en zout 
* Olijfolie
 
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was en halveer de flespompoen en verwijder de pitten. Snij vervolgens in blokjes. Je mag de schil er aan laten. Snij ook de ui en look fijn.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik hierop de gesneden pompoen. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper, zout, uienpoeder en lookpoeder. Plaats in de oven voor 30 min.
4. Los één bouillonblokje op in 750 ml water. Zet even apart.
5. Verhit een scheutje olijfolie op een middelhoog vuur in een grote pan. Fruit de ui en look aan tot deze glazig is. Eens de ui glazig is, voeg je de orzo toe en bak een minuutje mee aan. Voeg lepel per lepel de bouillon toe tot deze oplost. Hou een klein scheutje over voor de pompoenpuree. Roer gedurende 10 – 15 min door de orzo tot deze beetgaar is.
6. Haal de gebakken pompoen uit de oven en plaats in je keukenblender. Hou nog enkele stukjes pompoen opzij voor op het einde. Pureer de rest van de pompoen tot een mooie gladde puree. Voeg gerust een scheutje bouillon toe om deze eenvoudiger te pureren. 
7. Roer de pompoenpuree door de orzo door en breng op smaak met de Parmezaanse kaas, peper en zout.
8. Serveer met de burrata, geroosterde pompoen, walnoot en verse basilicum. Werk af met extra Parmezaanse kaas.

#helenkookt
    Wanneer Félix mij ooit vraagt waar ik zijn papa h Wanneer Félix mij ooit vraagt waar ik zijn papa heb ontmoet, dan vertel ik hem met veel nostalgie over mijn jaren in Leuven. Over dagen als deze met een gouden randje. Kuierend over de Oude Markt of het Ladeuzeplein. Over de goedkope pintjes in het HDR, maar ook over de dubieuze geur die er steeds hing. Over de avonturen die ik beleefde op mijn kot, recht boven de Croque n Roll, en de zomeravonden die ik steevast afsloot met een ijsje van ‘t Galetje. Over de heerlijke Speculosisu van De Werf, of de snacks uit de muur. Ik zal hem vertellen over de ontelbare stressmomentjes die ik beleefde in de Rbib tijdens de examens, maar ook over de gezellige sfeer die je steeds voelde als je toekwam op zondagavond.  En dan zal ik glimlachen, terwijl ik hem vertel dat het daar was, heel onverwacht tussen al die kleine momenten, dat ik zijn papa leerde kennen. En dat Leuven sindsdien nooit meer helemaal hetzelfde is geweest. 🧡

    Samenwerken?

    info@helenkookt.be
    • © 2020, Helen Kookt
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring
    • Realisatie Studio Solveig