Ga naar inhoud
Zoeken
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
Menu
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
  • Bestel mijn kookboek
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • Over mezelf
  • Privacyverklaring
  • Smeuïge mosterdsoep

    Smeuïge mosterdsoep

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 7, 2019
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten

    Mosterd, you hate it or you love it!  Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat mijn lief een super grote fan is van mosterd. Hij houdt van…

    Lees verderSmeuïge mosterdsoep
    Tosti met rode ui en peer

    Tosti met rode ui en peer

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 7, 2019
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten

    Rode ui, peer en gesmolten kaas, wat een topcombinatie!! De gekarameliseerde ui tussen twee sneetjes brood met knapperige prosciutto, dun gesneden peer, romige cheddar en heerlijke gouda kaas. Het is…

    Lees verderTosti met rode ui en peer
    Bulgursalade met zoete rode biet, feta en lamsgehaktspiesjes

    Bulgursalade met zoete rode biet, feta en lamsgehaktspiesjes

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 5, 2019
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Rode bieten, you hate them or you love them! Ik zat eerder in het haatkamp, want geef toe, hoe je het draait of keert rode bieten smaken naar aarde. Tot…

    Lees verderBulgursalade met zoete rode biet, feta en lamsgehaktspiesjes
    Mini Pizza’s Babybel

    Mini Pizza’s Babybel

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 1, 2019
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten/Tussendoortjes

    Throwback time met deze mini Babybel pizza’s! ?? Geef toe, je weet nog perfect hoe het reclamespotje klinkt (ba ba ba ba Babybel). Toen ik dit receptje uitwerkte voelde ik…

    Lees verderMini Pizza’s Babybel
    Eenpansgerecht met tomatenrijst en chorizo

    Eenpansgerecht met tomatenrijst en chorizo

    • Bericht gepubliceerd op:september 12, 2019
    • Berichtcategorie:Uncategorized

    Eenpansgerechten: ideaal als je geen zin hebt in veel afwas of weinig tijd hebt! Want geef toe, af en toe wil je gewoon in je luie zetel zitten in plaats…

    Lees verderEenpansgerecht met tomatenrijst en chorizo
    Nigeriaanse Jollof rijst met bakbanaan

    Nigeriaanse Jollof rijst met bakbanaan

    • Bericht gepubliceerd op:september 8, 2019
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Als klein kind stond ik altijd naast mijn mama in de keuken. Ondanks dat haar menu altijd zo eentonig leek voor mij, en ik dagelijks om kip met frietjes en…

    Lees verderNigeriaanse Jollof rijst met bakbanaan
    Thaise gele curry

    Thaise gele curry

    • Bericht gepubliceerd op:september 8, 2019
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Wie zegt er nu 'nee' tegen een heerlijk pittige curry op zondagavond? Ik vroeger wel, maar na vandaag absoluut niet meer! Curry, nooit echt een grote fan van geweest. Er…

    Lees verderThaise gele curry
    Framboos Chia Pudding

    Framboos Chia Pudding

    • Bericht gepubliceerd op:augustus 9, 2019
    • Berichtcategorie:Ontbijt/Recepten

    Onlangs kreeg ik een mailtje van Tropicana, want voor hun nieuwste campagne waren ze op zoek naar échte juice-lovers. Ondanks dat ik echt fan ben van versgeperst fruitsap op zondag,…

    Lees verderFramboos Chia Pudding
    Aardappelsalade met gerookte zalm

    Aardappelsalade met gerookte zalm

    • Bericht gepubliceerd op:augustus 9, 2019
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten

    Yesss, ik woon in Antwerpen! Vorige week verhuisde ik naar de stad, omdat ik hier vanaf september begin te werken. Ik woon oorspronkelijk niet zooo heel ver van Antwerpen, maar…

    Lees verderAardappelsalade met gerookte zalm
    Courgetti met tomaat en scampi’s

    Courgetti met tomaat en scampi’s

    • Bericht gepubliceerd op:augustus 6, 2019
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Deze zomer is rosé hip, en niets is beter dan het te combineren met een andere populaire trend van dit jaar: courgetti of spaghetti van courgette. Het is super lekker,…

    Lees verderCourgetti met tomaat en scampi’s
    • Naar vorige pagina
    • 1
    • …
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • …
    • 25
    • Naar volgende pagina
    na iets meer dan vijf maanden thuis, begint er mor na iets meer dan vijf maanden thuis, begint er morgen een nieuw hoofdstuk. vijf maanden waarin de tijd soms vloog, soms kroop. dagen die voelden als eeuwig zomerlicht, en nachten die soms zo zwaar waren dat alleen jouw guitig glimlachje ze droeg.

we hadden onze kleine rituelen, ons eigen universum van oneindig veel kusjes en warme knuffels. jij was mijn partner-in-crime tijdens de ochtendlijke chaos, maar ook mijn excuus om soms gewoon nog even te blijven liggen.

morgen moet ik dit loslaten. het idee dat ik je vanaf dan niet meer de hele dag zie, voelt dubbel. maar tegelijk weet ik: ‘‘s avonds, als ik je weer zie, zal onze knuffel dubbel zo warm aanvoelen. ❤️
    Easy peasy lunch - fritters van erwtjes en mais 🌽💛 perfect voor je lunch deze middag! In het filmpje is mijn volgorde niet 100%, but it does the trick. Hier dus een iets logischere volgorde 🤪

Meng 30-35g bloem, 2 el maizena, 1/2 tl bakpoeder, 1 el lookpoeder en peper en zout in een grote kom. Voeg hier 1 ei en 2 el water of melk aan toe. Meng met een garde of vork. 

Voeg vervolgens de groentjes toe: 200g erwtjes, 140g mais, 1 gesneden sjalot en 50g geraspte kaas toe en meng alles goed. Verhit een grote scheut arachide olie in een pan en schep telkens met een eetlepel het deeg in de pan. Bak de fritters goudbruin en krokant. 

Serveer met een fris slaatje en harissa mayo: hiervoor meng je eenvoudigweg 1 el harissa met 1 el mayonaise (of een beetje Griekse yoghurt). 

That’s it! Enjoy 🧡 #helenkookt
    24h in Gent 💛 - op 1 september begin ik terug t 24h in Gent 💛 - op 1 september begin ik terug te werken op kantoor, dus leek een kort weekendje weg met ons drie mij meer dan welkom. Kuieren door de straten, genieten van overheerlijk eten, kleine discoparty in’t toilet, lekkere cocktails met zich op Gent, een verrassend goeie nachtrust, en vooral heerlijke quality time! 

Merci @yalohotel voor de uitnodiging, het heeft ons deugd gedaan 🫶🏽 #visitghent#yalohotel
    Come have my first run in forever with me 🏃🏽 Come have my first run in forever with me 🏃🏽‍♀️🌻🍒

Een gebroken voet, zwanger, misselijkheid én bekkeninstabiliteit, het was alsof het lot mij vorig jaar zei dat ik ab-so-luut niet moest beginnen lopen. Fast forward een jaartje later en ik waag mij er nog eens aan 🤪 Voorbereiding? Niet echt. Opwarming? Bwa. Een plan? Dat wel! Jonas zijn fiets aan het station ophalen 5 km verder, en de rest zien we dan wel weer. 😅

Conclusie: het was warm & toch iets pittiger dan gedacht! Thank God voor de lekkere dorstlesser met magnesium en vitamientjes van @volvic Vitamin+🧡🧡

re cla me - #VolvicVitaminPlus #FuelYourWay

    Samenwerken?

    info@helenkookt.be
    • © 2020, Helen Kookt
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring
    • Realisatie Studio Solveig