Ga naar inhoud
Zoeken
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
Menu
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
  • Bestel mijn kookboek
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • Over mezelf
  • Privacyverklaring
  • Smeuïge mosterdsoep

    Smeuïge mosterdsoep

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 7, 2019
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten

    Mosterd, you hate it or you love it!  Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat mijn lief een super grote fan is van mosterd. Hij houdt van…

    Lees verderSmeuïge mosterdsoep
    Tosti met rode ui en peer

    Tosti met rode ui en peer

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 7, 2019
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten

    Rode ui, peer en gesmolten kaas, wat een topcombinatie!! De gekarameliseerde ui tussen twee sneetjes brood met knapperige prosciutto, dun gesneden peer, romige cheddar en heerlijke gouda kaas. Het is…

    Lees verderTosti met rode ui en peer
    Bulgursalade met zoete rode biet, feta en lamsgehaktspiesjes

    Bulgursalade met zoete rode biet, feta en lamsgehaktspiesjes

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 5, 2019
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Rode bieten, you hate them or you love them! Ik zat eerder in het haatkamp, want geef toe, hoe je het draait of keert rode bieten smaken naar aarde. Tot…

    Lees verderBulgursalade met zoete rode biet, feta en lamsgehaktspiesjes
    Mini Pizza’s Babybel

    Mini Pizza’s Babybel

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 1, 2019
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten/Tussendoortjes

    Throwback time met deze mini Babybel pizza’s! ?? Geef toe, je weet nog perfect hoe het reclamespotje klinkt (ba ba ba ba Babybel). Toen ik dit receptje uitwerkte voelde ik…

    Lees verderMini Pizza’s Babybel
    Eenpansgerecht met tomatenrijst en chorizo

    Eenpansgerecht met tomatenrijst en chorizo

    • Bericht gepubliceerd op:september 12, 2019
    • Berichtcategorie:Uncategorized

    Eenpansgerechten: ideaal als je geen zin hebt in veel afwas of weinig tijd hebt! Want geef toe, af en toe wil je gewoon in je luie zetel zitten in plaats…

    Lees verderEenpansgerecht met tomatenrijst en chorizo
    Nigeriaanse Jollof rijst met bakbanaan

    Nigeriaanse Jollof rijst met bakbanaan

    • Bericht gepubliceerd op:september 8, 2019
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Als klein kind stond ik altijd naast mijn mama in de keuken. Ondanks dat haar menu altijd zo eentonig leek voor mij, en ik dagelijks om kip met frietjes en…

    Lees verderNigeriaanse Jollof rijst met bakbanaan
    Thaise gele curry

    Thaise gele curry

    • Bericht gepubliceerd op:september 8, 2019
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Wie zegt er nu 'nee' tegen een heerlijk pittige curry op zondagavond? Ik vroeger wel, maar na vandaag absoluut niet meer! Curry, nooit echt een grote fan van geweest. Er…

    Lees verderThaise gele curry
    Framboos Chia Pudding

    Framboos Chia Pudding

    • Bericht gepubliceerd op:augustus 9, 2019
    • Berichtcategorie:Ontbijt/Recepten

    Onlangs kreeg ik een mailtje van Tropicana, want voor hun nieuwste campagne waren ze op zoek naar échte juice-lovers. Ondanks dat ik echt fan ben van versgeperst fruitsap op zondag,…

    Lees verderFramboos Chia Pudding
    Aardappelsalade met gerookte zalm

    Aardappelsalade met gerookte zalm

    • Bericht gepubliceerd op:augustus 9, 2019
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten

    Yesss, ik woon in Antwerpen! Vorige week verhuisde ik naar de stad, omdat ik hier vanaf september begin te werken. Ik woon oorspronkelijk niet zooo heel ver van Antwerpen, maar…

    Lees verderAardappelsalade met gerookte zalm
    Courgetti met tomaat en scampi’s

    Courgetti met tomaat en scampi’s

    • Bericht gepubliceerd op:augustus 6, 2019
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Deze zomer is rosé hip, en niets is beter dan het te combineren met een andere populaire trend van dit jaar: courgetti of spaghetti van courgette. Het is super lekker,…

    Lees verderCourgetti met tomaat en scampi’s
    • Naar vorige pagina
    • 1
    • …
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • …
    • 25
    • Naar volgende pagina
    Cosy (& not so cosy) days 🧡 food that warms the so Cosy (& not so cosy) days 🧡 food that warms the soul, eeuwig rommelig huis, heel heel ziek zijn, eettafelzoektocht, laatste deadlines, & hoezo is het morgen al kerstavond??
    reclame - Jeugdsentiment, maar dan in een feesteli reclame - Jeugdsentiment, maar dan in een feestelijk jasje! Toch? De nieuwe Viennetta Pistache, gepimpt met warme chocoladesaus & crunchy pistachenootjes 🤤 Trust me, dit easy dessertje wordt meteen de blikvanger van het diner 🎄

#ViennettaClassico #ViennettaPistachio #helenkookt
    Hibernation season has begun 🐻🧡 lange wandelingen Hibernation season has begun 🐻🧡 lange wandelingen in het bos, comfort food elke avond, knuffelen met mijn beste mini (& ook maxi) vriend, gezellige avonden thuis, niets moet en niksen mag
    Balletjes in tomatensaus met aubergine ❤️ Is dit d Balletjes in tomatensaus met aubergine ❤️ Is dit de meest aesthetic foto? Nee, maar tis wel een héél lekker en hartverwarmend gerechtje en dat is wat telt, toch? 😍

500 g gemengd gehakt
Peper en zout
Snufje za’atar
Snufje paprikapoeder
Snufje chilivlokken
1 tl lookpoeder
1 witte ui, fijngesnipperd
2 teentjes look, fijngehakt
1 rode paprika of puntpaprika, in kleine blokjes
1 aubergine, in blokjes
400 g tomatensaus 
Geraspte kaas of Parmezaanse kaas
Olijfolie en bakboter

Meng het gehakt met de kruiden. Rol er kleine balletjes van. 

Verhit een scheutje olijfolie en een beetje bakboter in een grote pan of gietijzeren braadpan. Bak de gehaktballetjes tot ze mooi goudbruin zijn. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan en zet opzij.

Voeg indien nodig nog wat olie aan dezelfde pan toe. Stoof de ui glazig. Voeg de look, paprika en aubergine toe. Laat de groenten zacht worden en licht karamelliseren. 

Voeg de tomatensaus toe en roer goed door de groenten. Kruid eventueel bij met peper, zout of extra chilivlokken. Laat de saus enkele minuten pruttelen.

Leg de aangebakken gehaktballetjes terug in de saus. Dek de pan af en laat 10 min zachtjes sudderen, tot de balletjes volledig gaar zijn. 

Strooi een handje kaas over het gerecht. Zet eventueel nog kort 5 minuten onder de grill voor een goudbruin korstje. Werk af met verse kruiden en serveer met brood, pasta of rijst. 

Enjoy 🫶🏽

    Samenwerken?

    info@helenkookt.be
    • © 2020, Helen Kookt
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring
    • Realisatie Studio Solveig