Je bekijkt nu Bye bye Kerststress met de Foodbag Feestbox

Bye bye Kerststress met de Foodbag Feestbox

Dat de feestdagen er dit jaar iets anders uit zullen zien, dat hebben we jammer genoeg allemaal gehoord tijdens de persconferentie van het Overlegcomité. De feestdagen vieren in je (kleine) bubbel hoeft daarom echter niet minder leuk en gezellig te zijn!

Speciaal voor de feestdagen komt de Belgische maaltijdbox, Foodbag, opnieuw met een feestbox, met daarin alle recepten en ingrediënten voor een feestelijk viergangendiner. Voor je deur geleverd, zodat jij niet zelf een menu hoeft samen te stellen of urenlang in de wachtrij aan de kassa in de supermarkt hoeft te staan. Er is een ‘Classic versie’, maar ook een vegetarisch alternatief. Bestaat je gezelschap uit vegetariërs en vleeseters, dan kan je perfect meerdere feestmenu’s combineren. 

Bovendien werkt Foodbag dit jaar samen met de Mucovereniging en gaan zij samen de strijd aan tegen de erfelijke aandoening mucoviscidose. Dit warm onderonsje kreeg de naam Culin’air, een knipoog naar het culinaire aspect van foodbag en de air of lucht die zo kostbaar is voor mucopatiënten. Voor elk feestmenu dat jij koopt, schenken zij € 10 euro aan de vereniging.

Wij kozen voor de classic menu die bestond uit volgende gerechtjes: 

HAPJES 

  • Kant-en-klaar knolseldersoepje van de Antwerpse Soepmie
  • Gevulde gehaktballetjes met truffel van Wim Ballieu van Balls & Glory 
  • Heerlijke rilette van eend met peperkoek en appel van Bonrill

VOORGERECHT 

  • Tartaar van zalm met mierikswortelcrème, dille en witloof

HOOFDGERECHT  

  • Hertenrosbief met geroosterde pastinaak en gepofte prei uit de oven, boerenkoolsalade met citrusvruchten, roomsaus met veenbessenkonfijt van Callas en verse kroketjes!

DESSERT

  • Mousse van pure chocolade met compote van mandarijn en Belgische kletskoppen van Jules Destrooper

Hoeveel kost het

Het Classic feestmenu is beschikbaar voor 4 personen (€ 115), 6 personen (€ 155) of 8 personen (€ 185). Het Veggie feestmenu is verkrijgbaar voor 4 personen (€ 99). Alle feestboxen worden aan gratis aan huis geleverd in heel Vlaanderen, Brussel en grote delen van Wallonië.

In die prijs zitten alle ingrediënten, een overzichtelijk receptenboekje, een praktische tijdsplanning, stijlvolle menu- en naamkaartjes en handige tips van onze chefs vervat.

Wanneer wordt alles geleverd? 

De Foodbag-koeriers leveren jouw feestmenu op donderdag 17, woensdag 23 of woensdag 30 december. Je kan uiteraard ook voor meerdere data bestellen als je dat wenst. Maak je keuze uit de tijdsvensters 13u tot 18 of 17u tot 22u voor de levering.

Enkele dagen op voorhand ontvang je een e-mail met een richtuur van aankomst. De dag van de levering ontvang je een sms’je van de koerier met het exacte levertijdstip. 

Eindverdict 

Al jaar en dag ben ik een grote Foodbag fan, en de reden waarom werd deze keer gewoon wéér bevestigd. Niet alleen zijn de instructies heel duidelijk en gestructureerd, ook de tijdsplanning maakt alles een pak eenvoudiger. Ik heb niet alle gerechtjes op één avond klaargemaakt, maar verspreid door de week, dus over het exacte tijdskader dat je nodig hebt kan ik op dit moment nog geen uitspraken doen. Toch kan ik besluiten dat dit een heel aangename manier van koken is, zeker voor mensen die iets minder inspiratie hebben voor deze feestdagen en toch iets super lekker op tafel willen toveren! De gerechtjes zijn namelijk telkens weer heel origineel en vooral kei lekker! 

Geef een reactie