BBQ Chicken Loaded Fries zijn gemakkelijk te maken en vooral kei lekker!
Beeld het je even mee in: het is vrijdagavond, je komt thuis van je werk of je verplaatst je van je home office naar de keuken en je hebt totaal geen zin om nog uitgebreid te koken. Tadaaa, deze loaded fries to the rescue! Ovengebakken frietjes met gesmolten kaas, paprika, kip en barbecuesaus. Dé perfecte midnight snack of het ideale sharing gerechtje om van te genieten samen met je bubbel.
Ik gebruikte voor deze loaded fries de Ribbel frietjes van McCain. Deze frietjes zijn ’tricook’, wat wil zeggen dat je ze zowel in de airfryer, oven als frituurpan kan klaarmaken. Bovendien kan je de loaded fries ‘pimpen’ met wat je zelf wil. Ik koos deze keer voor kipfilet van de avond voordien, maar je kan ze perfect helemaal vegetarisch of zelfs vegan maken.
- Aantal personen: 4
- Bereidingstijd: 40 minuten
ingredienten
- 1/2 zak Ribbel frietjes van McCain (+/- 350 g)
- 50 g geraspte cheddar
- 1 kipfilet
- 1 rode ui, in ringen
- 1 lente ui, fijngesneden
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 el Bbq saus naar keuze (vb. Hellmann’s)
- Peper en zout
- Kippenkruiden
- Olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de bevroren frieten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de frieten in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten of tot ze knapperig zijn.
- Kruid ondertussen de kipfilet met kippenkruiden, peper en een beetje zout. Bak de kipfilet goudbruin in een pan met een scheutje olijfolie. Van zodra de kip gebakken is, pak je twee vorken en trek je met deze vorken de kip in stukjes.
Opm: je kan perfect overschotjes kipfilet of kip aan’t spit gebruiken hiervoor.
- Haal de gebakken frieten uit de oven en plaats ze, indien gewenst, in een ovenschaal. Je kan ze ook op de bakplaat laten liggen als je de frietjes zo wilt serveren.
- Werk af met de kippenstukjes, cheddar, paprika en rode ui. Besprenkel met voldoende barbecuesaus naar keuze. Kruid met peper en zout.
- Plaats de ovenschaal nog eens in de oven en bak voor 10-15 minuten of tot de kaas gesmolten is.
- Haal de loaded fries uit de oven en werk af met lente-ui of andere toppings die je wil (vb. krokante Bicky uitjes).
- Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!
Pingback: Mexican Loaded Fries – Helen Kookt