- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 10 minuten
Laat ik beginnen met deze heerlijke blueberry chocolade pannenkoeken, die dan ook nog eens volledig vegan zijn! Zoals jullie wellicht wel weten ben ik sinds enkele maanden Alpro ambassatrice, wat natuurlijk geweldig is aangezien ik een grote fan ben van hun producten (én deze al veeeel langer gebruik dan sinds onze samenwerking). Aangezien velen van ons nu massaal van thuis uit werken, wordt er ook meer koffie (of thee haha) gedronken. Ik startte gisteren mijn ontbijt dan ook met heerlijke pannenkoeken en de nieuwe Alpro Caffè, een verfrissende ijskoffie met caramel. Perfect om de dag mee te beginnen, en vooral ook super lekker! Daarnaast heb je ook de nieuwe Alpro Barista Drinks (verkrijgbaar bij Delhaize), twee heerlijke schuimende dranken die perfect zijn om je zelfgemaakte cappuccino te maken!
ingredienten
- 1 banaan
- 160 ml Plantaardig alternatief voor melk (vb. Amandel van Alpro)
- 1 tl vanille-extract
- 90 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 50 g bosbessen
- 50 g chocoladestukjes (of druppels)
- Maple syrup (afwerking)
- Geroosterde kokos (afwerking)
- Bosbessen, rood fruit,.. (afwerking)
- Beetje kokosolie of boter
Bereiding
- Pureer een overrijpe banaan in een keukenmachine met het plantaardig alternatief voor melk (vb. amandel) en vanille.
- Meng in een aparte kom de droge ingrediënten. Giet het natte mengsel bij de droge ingrediënten en roer tot alles goed gemengd is.
- Roer de bosbessen en chocolade er zachtjes door.
- Verhit een paar theelepels kokosolie in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Schep het pannenkoekenbeslag in de pan. Draai om wanneer er zich bubbels vormen in het beslag (ongeveer 1 minuut). Bak de pannenkoeken goudbruin.
- Werk de pannenkoeken af met nog wat bosbessen, rood fruit, kokos en maple syrup. Enjoy!!