Je bekijkt nu Mini visburger met avocado

Mini visburger met avocado

En hier zijn we dan, mijn laatste receptje voor 2020: mini “vis”burgers met smeuïge advocadodip! Een lekker hapje dat perfect is om het jaar mee af te sluiten. Niet te moeilijk, niet te veel werk, maar vooral heel lekker. En daar draait het allemaal om hé? 

“Visburgers” heb ik even tussen haakjes gezet, want eigenlijk is dit niet een échte visburger. Ik gebruikte namelijk de SoFish Burger van SoFine, waardoor dit gerechtje volledig veggie geworden is. Als je de Griekse yoghurt zou vervangen door een plantaardig alternatief, dan worden deze mini burgertjes zelfs helemaal veganproof ;-). De SoFish burgers zijn eigenlijk mijn favorieten uit het assortiment (samen met de SoChicken Sticks). SoFine maakt telkens weer vernieuwende producten op basis van groenten en plantaardige eiwitten. Deze burgers smaken naar mijn mening een beetje naar fishsticks, of zelfs zoals een echte visburger. De binnenkant is lekker zacht en heeft exact dezelfde textuur, en het korstje is lekker krokant. Wat mij betreft, een topper in het assortiment! 

ingredienten

Bereiding

  • Warm de oven voor op 180°C. Bak de mini pistolets af volgens de instructies op de verpakking. 
  • Snij de rode ui in dunne ringen. 
  • Mix de avocado, Griekse yoghurt, uienpoeder, cayennepeper samen tot een smeuïg geheel. Kruid met peper en zout. Voeg een beetje citroensap toe naar smaak.
  • Bak de “vis”burgers goudbruin in een beetje olijfolie. Steek ten slotte 3 cirkels uit elke visburger door middel van een uitsteekvormpje (diameter +/- 5 cm). 
  • Beleg de mini pistolets met een laagje van de avocadodip, een burgertje en wat rode ui. Je kan er steeds extra toppings aan toevoegen zoals tomaatjes, verse sla of komkommer. 
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie