Door het koude weer van de afgelopen dagen verlang ik nog meer naar heerlijke ovenschotels die mij het ultieme comfort food gevoel geven. Deze broccoli penne ovenschotel met ricotta en spekjes is éxact zo’n gerechtje! Lekker, gemakkelijk en ideaal voor dit weer.
En het leuke aan dit gerechtje? Door de broccoli die “verborgen” in de saus zit heb je toch wat groenten binnen, ideaal voor kinderen dus ;-)!
- Aantal personen: 3 - 4
- Bereidingstijd: 30 minuten
ingredienten
- 200 g penne of spirelli
- 150 g gerookte spekblokjes
- 200 ml melk
- 250 g ricotta
- 1 broccoli
- Peper
- 2 tl zout + beetje extra voor pasta te koken
- 150 g geraspte kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de broccoli in roosjes. Kook gaar gedurende 10 minuten.
- Kook ondertussen de pasta net iets minder dan gaar (1 min minder dan al dente) volgens de verpakking in licht gezouten water. Giet de pasta af en zet even opzij.
- Bak de spekjes krokant en zet even opzij.
- Giet de broccoli af en voeg de melk en ricotta toe. Kruid met het zout en wat peper. Mix de saus fijn met een staafmixer.
- Meng de gekookte pasta met de broccolisaus. Werk af met de spekjes en een laagje geraspte kaas.
- Plaats onder de grill van de oven gedurende 8 – 10 minuten (hou dit uiteraard goed in’t oog).
- Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!