Je bekijkt nu Chocolade bananenpannenkoeken

Chocolade bananenpannenkoeken

Hallo Zondag, en vooral, hallo mini-chocolade pannenkoeken met nootjes! Als je me gelukkig wilt maken, geef me dan pannenkoeken (of wafels) op een zonnig weekend. Oké, momenteel regent het en is het vooral heel grijs buiten, maar weet je wat de ultieme date zou zijn? Een pannenkoek picknick! Met kei veel chocolade, aardbeien, en alles waar ik eigenlijk op dit moment zin in heb. Zie je het al voor je? Zo een groot deken, koffie, kei veel kussens en stapels luchtige pannenkoeken. Zou het niet de schattigste date ooit zijn? Maar bon, terug naar mijn bed en Netflix haha!

ingredienten

  • 65 g pure chocolade
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 6 el bloem
  • 4 el melk (ik gebruikte amandel)
  • 50 g suiker (voor karamel)
  • 50 g noten (afwerking)
  • scheutje water
  • Kokosolie of bakboter

Bereiding

  • Hak de chocolade in kleine stukjes.
  • Plet de banaan.
  • Meng de banaan, ei, melk, bloem en chocolade samen in een kom.
  • Neem een schep van het pannenkoekendeeg en bak ze goudbruin in wat kokosolie.
  • Verhit de suiker met een beetje water in een steelpan. Hou dit voortdurend in het oog want de karamel bruint snel. Van zodra ze lichtbruin begint te worden, voeg dan de noten toe. Verdeel de karamel gelijk.
  • Serveer met yoghurt, slagroom of zelfs een bolletje ijs (why not!) en de noten.

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT

Geef een reactie