Zijdezachte parelcouscous, op smaak gebracht met frisse citroen en sappige tomaat, vormt de perfecte basis voor de ster van het gerecht: prachtig goudbruin gebakken coquilles. Dit alles wordt vergezeld door een rijke, fluweelzachte saus met een pittige toets van ‘nduja. Perfect voorgerechtje als je het mij vraagt!
- Aantal personen: 4
- Bereidingstijd: 45 minuten
ingredienten
- 150 g parelcouscous
- 1/2 tomaat, in blokje
- Olijfolie
- Sap van 1/2 citroen
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 2 el ‘nduja
- 50 ml witte wijn
- 20 ml appelazijn
- 300 ml groentenbouillon
- 100 ml volle melk
- 150 ml volle room
- 40 g koude roomboter
- Peper en zout
- 12 coquilles
Bereiding
Voor de parelcouscous
- Kook de parelcouscous volgens de instructie op de verpakking. Giet het water af en voeg een eetlepel olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
- Breng op smaak met het sap van een halve citroen en werk af met de gesneden tomaat.
Voor de saus
- Verhit een scheutje olijfolie in een pannetje en fruit hierin de gesneden sjalot. Voeg de ‘nduja hier aan toe en bak kort even mee.
- Blus af met de witte wijn en de appelciderazijn en laat volledig inkoken.
- Voeg de bouillon toe en kook voor de helft in. Schenk de melk en roem erbij, en breng de saus verder aan de kook.
- Zeef de saus in een kom en voeg de koude boter toe. Roer met een garde tot een homogene saus en breng op smaak met peper.
Afwerking
- Dep de coquilles droog met wat keukenpapier. Verhit ondertussen een pan op hoog vuur (voeg eventueel een klein beetje olijfolie toe). Leg de coquilles in de pan en bak ze ongeveer 2 minuten aan elke kant. Kruid met peper.
- Dresseer een diep bord met een stapeltje parelcouscous. Schik hierop de gebakken coquilles. Werk af met de saus.
Enjoy!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!