Al heel de zomer lang heb ik een immense “goesting” in watermeloen. In een cocktail, gewoon in stukjes gesneden of in een frisse salade zoals deze!
De combinatie van tomaat, watermeloen en komkommer is héél geslaagd en past perfect bij het zoute van de halloumi. Ideaal dus als snelle lunch, fris voorgerecht, of als diner met wat geroosterd stokbrood. Het leuke aan deze salade is dat je eindeloos kan variëren met de kaas die je toevoegt. Denk maar aan verse mozzarella die heerlijk romig is, of pittige feta die het slaatje direct naar een ander niveau tilt! Of heb je geen zin in kaas, dan kan je steeds kiezen voor gegrilde kip, zalm of zelfs scampi’s van op de bbq!
Zoals Harry Styles het zo mooi verwoord: “I just wanna taste it, I just wanna taste it. Watermelon sugar high..”
Ofwel ben je nu helemaal niet mee, ofwel zit je voor de rest van de dag met dit liedje in je hoofd haha!
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 20 minuten
ingredienten
- 1/2 komkommer, in blokjes gesneden
- 200 g gekleurde kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- 1/4 watermeloen, in blokjes gesneden
- 1 halloumi
- 1/2 limoen
- 1 el olijfolie
- handvol munt, fijngesneden
- Handvol basilicum, fijngesneden
- Peper en grof zeezout
Bereiding
Voor 2 – 3 personen
- Halveer de kerstomaten en voeg ze toe aan een grote mengschaal. Snij de komkommer is kleine stukjes, en voeg ze toe aan de kom. Hak de watermeloen in stukken van dezelfde grootte en voeg ook toe aan de kom. Snij ten slotte de rode ui in ringen, en voeg toe.
- Meng de groenten met 1 el olijolie, 1/2 limoensap en peper en zout naar keuze.
- Snij de kruiden fijn en roer deze ook nog onder de groentjes. Zet even opzij.
- Verhit een grillpan met wat olijfolie. Heb je geen grillpan, geen probleem, je kan dit ook met een gewone pan doen. Snij de halloumi in stukken. Grill de halloumi kort aan elke zijde gedurende 2 min. per kant.
- Serveer de salade met de gegrilde halloumi en werk af met nog enkele verse blaadjes munt of basilicum.