De afgelopen maanden was ik met heel veel trots ambassadrice voor Quaker! Elke maand toverde ik namelijk een heerlijk ontbijtje of verrassende lunch op tafel met mijn favoriete producten, zoals bijvoorbeeld:
- Gebakken havermout met appel, peer en bosbessen
- Cruesli muffins met rood fruit
- Chocolade havermoutpannenkoekjes
- Kokos chiapudding met granola en rood fruit
- Cruesli blueberry smoothiebowl
- Eenvoudige havermoutwafeltjes
- Havermoutbroodjes met harissaspread
Helaas komt aan elk mooi liedje een einde. Mijn laatste gerechtje is dan ook een klassieker die hier tijdens de koude wintermaanden bijna dagelijks op tafel staat: gebakken appeltjes met snelle granola en yoghurt! Super lekker en gemakkelijk, én perfect om het jaar op een iets lichtere noot te eindigen hé ;-).
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 20 minuten
ingredienten
- Voor de appeltjes
- 1 rode appel
- 1 tl honing
- ½ tl kaneel
- Beetje kokosolie of boter
Voor de snelle granola
- 3 el havermout
- 1 el kokosschilfers
- 1 el pompoenpitten
- 1 el gepofte quinoa
- 3 el gepofte spelt
- 1 el noten naar keuze in stukjes
- 1 el honing
- 1 tl kaneel
Afwerking
- (Griekse) yoghurt
Bereiding
- Snij de appel in kleine blokjes. Je mag gerust de schil eraan laten. Bak de appeltjes goudbruin in een verhitte pan met een heel klein beetje boter of kokosolie. Voeg gedurende het bakken een snufje kaneel toe. Werk af met een theelepel honing. Zet even opzij.
- Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de snelle granola. Bak de granola goudbruin en krokant op een gematigd vuur met een beetje boter of kokosolie. Opgelet: Laat je pan met havermout en noten niet alleen! Het kan ineens heel snel gaan.
- Geniet van de snelle granola en gebakken appeltjes samen met wat yoghurt.
- Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!