Je bekijkt nu Havermout met amandelen en vijgen

Havermout met amandelen en vijgen

Onlangs overtuigde iemand mij om een vijgenboom te planten in onze tuin, ondanks dat het een plan is voor volgend jaar kon ik het toch niet laten om al wat receptjes uit te proberen. Ik heb altijd al gedroomd van een grote tuin met fruitbomen, verse kruiden en lekkere groentjes. De grote tuin hebben we al, maar de rest laat jammer genoeg een beetje op zich wachten. Nu heeft een ex-collega mij onlangs toch écht overtuigd om dit te testen volgend jaar. Elke dag wordt het een beetje kouder, en dat doet mij steeds meer grijpen naar een lekker warm en gezellig ontbijtje. Comfort breakfast noem ik havermoutpap wel eens. Héél gezond en zonder al te veel gedoe! Zo’n dampende kom met pap voor je neus: mmmm. Probeer je deze versie met amandelmelk en met verse vijgen? Je gaat er geen spijt van hebben! Doordat havermout zoveel goeie vezels bevat, houdt het de maag lang vol. Bye bye hongergevoel om 10u! Daarom is het zo’n geschikt ontbijt om de ochtend zonder knorren door te komen. De koolhydraten in havermout worden langzaam opgenomen, zodat er geen snelle piek ontstaat in het bloedglucosegehalte en de energie langzaam wordt afgegeven aan het bloed. In de herfst kunnen we allemaal wel een goede start gebruiken, én met deze havermoutpap zit je wel goed!!  

Oh, en heb je mijn leuke coconutbowls al gezien? Vietnamese families maken deze ‘coconut bowls’ met hart en ziel én mét de hand. Ook Sophie Destrooper, founder van P’tit Pot, viel voor deze duurzame manier van creëren. Ze besloot met diverse creatievelingen uit Vietnam samen te werken en startte haar eigen zaak. Et voila, deze prachtige potjes!

ingredienten

  • 50 g havervlokken
  • 200 ml amandelmelk (of melk naar keuze)
  • 1 el agavesiroop
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 el chiazaad
  • 2 el pindakaas
  • 1 verse vijg
  • 1 tl gepofte quinoa
  • Handvol amandelschilfers
  • Handvool kokosschilfers

Bereiding

  • Meng de havermout, amandelmelk, kaneel en de agavesiroop in een steelpan.
  • Verwarm de havermout 5 minuten op een middellaag vuur. Zet het vuur laag, zodra de havermout begint te koken. Roer regelmatig goed over de bodem om aanbranden te voorkomen.
  • Rooster ondertussen de amandel- en kokosschilfers in een pan zonder boter. Hou dit in het oog, want het gaat snel.
  • Verdeel de havermout over de ontbijtkommen. Garneer met de schilfers, de pindakaas, chiazaad en gepofte quinoa. Snij de vijgen en voeg deze nog toe aan de pap.

Uitgetest? Laat het mij vooral weten via Instagram met de hashtag #HELENKOOKT.  

Geef een reactie