- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 35 minuten
Nu wat meer over die lekkere hot dogs hé! Samen met KitchenAid en Solo testte ik de KitchenAid staafmixer uit. Een echte keukenprinses heeft enkele standaard toestellen in haar keukenkast. Daarmee bedoel ik dan een blender, mixer, keukenmachine, en natuurlijk een handige staafmixer. Ik wil mezelf nu absoluut geen keukenprinses noemen, maar ook ik heb een bonte verzameling aan oud keukengerei. Keukengerei waarvan ik maar moeilijk afscheid van kan nemen, ondanks dat ze half uit elkaar hangen of vastgeplakt zijn met ductape. Maar door alle leuke herinneringen en leuke gerechten die eraan gekoppeld zijn, en weinig budget soms, is het vaak moeilijk om er afscheid van te nemen. Na het pureren van honderden avocado’s, smoothies en soepjes besefte ik dan ook dat het misschien toch tijd werd voor een nieuwe. En daar was de KitchenAid staafmixer dan opeens. Perfect op tijd, elegant in design, maar was hij even goed als mijn half kapotte, maar zo geliefde staafmixer? Ik ben echt fan van deze staafmixer! Hij zit goed in elkaar, is zeer handig in gebruik en ligt goed in de hand. Zowel het pureren van de erwtenspread, als van de appelmoes was een fluitje van een cent. Soep ging iets moeizamer omdat het bij mij wat langer duurde en ik soms de knop vergat in te duwen. Daarna snel in de vaatwas, en ik kon eindelijk beginnen smullen. Natuurlijk blijf ik wel 100% eerlijk en objectief. Voor mij als student zijnde, is de verkoopprijs aan de hoge kant. Je moet zeker en vast investeren in goed en duurzaam keukenmateriaal, maar ik kan begrijpen dat een verkoopprijs van, ik denk, +/- €150 voor veel mensen té duur is. Uitgetest? Laat het mij vooral weten via Instagram met de hashtag #HELENKOOKT.
ingredienten
- 2 hotdogbroodjes of piccolo’s
- 2 kippenworsten
- Peper en zout
- Handvol sla naar keuze
- Solo bakken en braden
- 100 g erwten (diepvries)
- 2 el kruidenkaas
- 1/2 sap citroen
- Handvol munt
- Handvol basilicum
- 4 appels
- Scheutje water
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanillesuiker
Bereiding
Voor appelmoes
- Schil de appels en snij ze in kwarten. Verwijder het klokhuis.
- Zet een stoofpot op een matig vuur en smelt hierin een klontje boter. Voeg ook een scheutje water toe. Stoof de appelstukken tot ze helemaal ‘plat’ gegaard zijn. Strooi tussendoor wat suiker over de appels. Roer af en toe eens in de sudderende appels. Let erop dat het vuur niet te hevig is.
- Pureer alles met de KitchenAid staafmixer.
Voor de erwtenspread
- Zet de erwten samen met een bodempje water kort in de microgolfoven, tot de erwten gaar zijn.
- Pureer de erwten samen met de verse kruiden en de kruidenkaas, maar niet te fijn.
- Breng op smaak met citroensap en versgemalen peper en zout.
Bak de worsten gaar in wat boter. Snij de broodjes open, besmeer met erwtenspread, leg er wat sla, een worst en een flinke lepel appelmoes op. Serveer meteen.