Je bekijkt nu I’m bananas for you: Bananenbrood met dadels en chocolade

I’m bananas for you: Bananenbrood met dadels en chocolade

Hier zit ik dan, achter mijn bureau, terwijl ik eigenlijk in de lucht zou moeten zijn richting Nigeria. Wegens de sneeuw is onze vlucht van vandaag geannuleerd dus vertrekken we pas morgen. Oké, nog steeds geen ramp want ik had mijn valies nog steeds niet ingepakt (momenteel ook nog altijd niet haha), dus dit geeft mij wel een beetje extra tijd! Het blijft mij toch verbazen dat wanneer het sneeuwt het hele land opeens platligt? Maar ja, wie ben ik natuurlijk! Een tijdje geleden had ik al een samenwerking met Arthur & The Sisters, namelijk hier.  En ik kan alleen met veel plezier zeggen dat onze samenwerking nog steeds alive and kicking is!

Ik maakte vandaag het bananenbrood met dadels én ik voegde zelf de chocolade toe. Trust me, dit is zoooo goed! Ik was de vorige keer ook al fan van hun bananenbrood met walnoten, maar eerlijk gezegd is deze nog beter!! Zoals ik vorige keer ook zei zijn The Sisters bakkits 100% biologisch, 100% volkoren & 100% Belgisch. Ze werken enkel met volkoren oergranen (tarwevrij) en voegen geen (geraffineerde) suikers of additieven toe. Eigenlijk toegegeven, hier is niet veel koken aan. Maar geef toe, voor velen onder ons die weinig tijd hebben, is dit toch écht ideaal!

ingredienten

  • 1x bananenbroodmix van Arthur & The Sisters
  • 1 yoghurtje (125 g)
  • 2 eieren
  • 3 el olie (ik gebruikte olijfolie)
  • 4 rijpe bananen

Bereiding

Deze post is in samenwerking met Arthur & The Sisters

  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en warm de oven voor op 180 graden.
  • Hak de dadels fijn. Hak de chocolade eveneens in kleinere stukken.
  • Doe de yoghurt, bananen, eieren en olijfolie in een kom en mix glad.
  • Voeg de bananenbroodmix toe en roer goed door met een vork.
  • Voeg de dadels toe en roer ze kort door het deeg.
  • Giet het deeg in de cakevorm. Strooi de grove stukken chocolade over de bovenkant.
  • Plaats de cake in de oven en bak voor 35 min.
  • Laat ze na het bakken nog 10 min in de vorm afkoelen.

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie