- Aantal personen: 4
- Bereidingstijd: 15 minuten

Ik maakte twee versies van de klassieke hummus met de kikkererwten van Bonduelle: eentje met frisse kruiden en avocado en eentje met een gewone hummus als basis maar met feta en granaatappel als topping. De Turkse pide ernaast is de perfect aanvulling aan deze plank. Werk af met verse groentjes en je bent vertrokken! Eventjes over die Turkse pide, ik heb nog NOOIT succesvol brood gemaakt, dus ik ben zoooo trots op dit brood. Niet alleen kei krokant, maar ook super zacht vanbinnen en heerlijk van smaak. Ik gebruikte hiervoor de bakmix van Niamh. Op de achterkant van de pak leggen ze duidelijk uit wat je juist moet doen om dit brood te maken. Redelijk gemakkelijk en zoals gezegd, echt lekker! Ik heb nog een paar andere pakjes gekregen, maar die test ik volgend jaar wel. Maar voor nu wens ik iedereen alvast een fantastisch nieuw jaar toe!

ingredienten
- 200 g kikkererwten in blik (Bonduelle)
- 2 teentjes look
- 1/2 citroen
- 2 el tahini
- 4 el olijfolie
- Peper en zout
- Cayennepeper
- 1/2 avocado
- Handvol munt
- Handvol platte peterselie
- Turkse Pide (van de supermarkt of zelf maken met Niamh)
- Charcuterie naar keuze
- Gesneden groenten naar keuze
- Feta (afwerking)
- Granaatappel (afwerking)
Bereiding
- Volg de instructies voor de Turkse Pide van Niamh of koop verse pide in de supermarkt of op de markt.
- Mix de kikkererwten fijn in de blender, doe er de tahini, knoflook, olijfolie, peper en zout en het citroensap bij en mix nogmaals. Voeg indien nodig een scheutje water toe zodat de hummus mooi smeuïg wordt.
- Neem de helft van de gewone hummus apart. Werk af met feta en granaatappel.
- De andere helft van de hummus mix je samen met de groene kruiden en de avocado.
- Schep beide hummus over in een kommetje en werk af met nog wat sesamzaadjes en olijfolie. Zet de kommetjes op de plank en beleg verder met alles wat je maar wil.
UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT!