Je bekijkt nu Pasta met kerstomaatjes en burrata
{"subsource":"done_button","uid":"5284E7E2-7447-46B2-993D-AEB1948271DA_1625756022760","source":"other","origin":"unknown","source_sid":"5284E7E2-7447-46B2-993D-AEB1948271DA_1625756157582"}

Pasta met kerstomaatjes en burrata

Terwijl ik dit receptje uitschrijf op de website hoor ik de regendruppels hard tegen mijn raam kletsen. Zomer 2021, ik denk dat we het ons allemaal toch iets rooskleurig en vooral zonniger hadden voorgesteld. Dit receptje brengt me dan ook instant summer feelings en doet mij wegdromen naar een terrasje in de Italiaanse zon met een frisse Apérol Spritz in de hand. Oké, mijn terras in Antwerpen in het zonnetje zou ook al heel fijn zijn. 

Deze pasta is er zo één die ik op drukke avonden graag snel in elkaar flans. Alle ingrediënten in één ovenschaal, eventjes de oven in en ondertussen heb je voldoende tijd om de pasta te koken en de boel terug op te ruimen. Perfecte time management dus! 

Door de combinatie van zoete kerstomaatjes, zoute ansjovis en smeuïge burrata heb je meteen een smaakbom op je bord, zonder al te veel werk en tijd te verliezen! En laat je alstublieft niet afschrikken door de ansjovis; je proeft absoluut geen overheersende vissmaak. Integendeel,  de ansjovis brengt een subtiele zilte smaak aan het gerecht. Perfect dus ;-). 

ingredienten

  • 300 g kerstomaatjes, in twee gesneden 
  • 4 ansjovisfilets uit blik, fijngesneden
  • 2 teentjes look, fijngesneden 
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl zout 
  • 1 tl kristalsuiker
  • Snufje peper 
  • Snufje chilivlokken 
  • 1 bol burrata, in twee gesneden
  • 200 g pasta naar keuze 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Meng de gesneden tomaatjes samen met de ansjovis, look, olijfolie, peper en zout, suiker en chilivlokken in een grote ovenschaal. Meng alles goed om. 
  • Plaats in de oven gedurende 25 min.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af.
  • Haal de tomaatjes uit de oven en plet deze lichtjes met een vork, zodat er wat sappen vrijkomen. Meng de pasta onder de saus van kerstomaatjes. Werk af met burrata en verse basilicum. 
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie