Je bekijkt nu Pasta Pesto met meatballs

Pasta Pesto met meatballs

Binnen een dikke week is het zover, mijn lief en ik gaan verhuizen naar ons eigen stekje want we hebben iets gekocht! Toegegeven, niet alleen is het allemaal super spannend, maar ook mega stressy. Toch probeer ik mij niet al te veel op te jagen in de rommel waarin we momenteel wonen, en geniet ik vooral van het idee dat wij binnenkort iets “van ons” gaan hebben. Omdat de komende weken wellicht in teken van verhuizen zullen staan, werkte ik afgelopen weekend heel wat lekkere en eenvoudige #HelenKooktjes uit voor jullie. 

Deze pasta pesto met meatballs is een leuke twist aan een klassieke pasta pesto. Door de courgetti krijg je op een originele manier toch de nodige groenten binnen, en de kippenballetjes kunnen eenvoudig in de oven worden bereid. Hierdoor heb je meer tijd om andere dingen te doen, zoals spullen in verhuisdozen steken bijvoorbeeld ;-). 

ingredienten

Voor 12 balletjes ongeveer 

  • 600 g kippengehakt 
  • 4 el paneermeel of broodkruim
  • 4 el geraspte parmezaanse kaas 
  • 1 ei 
  • 2 teentjes look, geperst 
  • 1 tl peper en zout 
  • 1 el kippenkruiden of satékruiden 
  • 1 courgette
  • 150 g volkoren spaghetti 
  • 100 g groene pesto naar keuze 
  • Basilicum, afwerking 
  • Olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Meng het kippengehakt met de geraspte Parmezaanse kaas, het paneermeel of broodkruim, 1 ei, kippenkruiden of satékruiden, de look en peper en zout.

  • Vorm gelijkmatige gehaktballetjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de gehaktballetjes gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet na het kwartier de oven op 250° C en bestrijk de balletjes met olijfolie. Laat ze nog 5 minuten bakken.

  • Snij de courgette met behulp van een mandoline of spiralizer in courgetti. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg de laatste minuut de courgetti toe aan de pasta en laat 1 minuut mee koken. Giet af. 

  • Meng de pasta en courgetti met de pesto. Serveer met de kippenballetjes en nog wat Parmezaanse kaas. Smakelijk!

  • Tip: de overschot van de balletjes kan je perfect in een salade verwerken of zelfs koud op de boterham eten.
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie