Je bekijkt nu Rigatoni met butternut en savooikool

Rigatoni met butternut en savooikool

Pompoenseizoen, is that you? Met Halloween in het vooruitzicht, word je eigenlijk voortdurend om de oren geslagen met allerlei soorten pompoen. Mijn favoriet? De Butternut! 

Lekker zoet, de schil is eetbaar wat heel handig is en veel werk bespaart, je kan hem eten in salades, pasta’s en ovenschotels, en zo kan ik maar doorgaan. In deze pasta zijn de groenten: de butternut en de savooikool, eigenlijk de sterren van het gerecht. De pittige savooikool past perfect bij de zoete en zachte butternut. Een gezellig gerechtje dat perfect is voor een koude herfstavond. 

ingredienten

  • 400 g butternut, in blokjes gesneden
  • 4 teentjes look 
  • 200 g pasta, vb. rigatoni
  • 200 ml volle room
  • 100 g parmezaan 
  • 150 g savooikool, gesneden
  • snufje chili 
  • 1 bouillonblokje 
  • 150 ml pastawater
  • Peper en zout 
  • Olijfolie

Bereiding

  • Verhit 2 el olijfolie op een middelhoog vuur in een ruime pan. Voeg de butternutstukjes toe en bak de stukjes goudbruin gedurende 5 minuten. Verlaag het vuur tot “medium” en bak de pompoen verder gaar voor ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar in een grote pot met gezouten water. Dit mag 1 à 2 min onder de aanbevolen kooktijd zijn. Zet na het koken van de pasta 150 ml pastawater opzij en laat de rest van de pasta uitlekken. Los een bouillonblokje op in het pastawater.
  • Als de pompoen klaar is, schep je deze uit de pan en zet je ze even opzij.
  • Stoof de savooikool aan in dezelfde pan waar je de pompoen net in hebt gebakken. Voeg de knoflook na 2 minuutjes toe. Zorg zeker dat de savooikool beetgaar is. 
  • Voeg de room toe en laat het geheel lichtjes sudderen op een middelmatig vuur gedurende 2 minuten. Voeg de pasta en het pastawater met bouillon toe aan de saus en breng het geheel aan de kook door het af en toe om te roeren tot de pasta volledig gaar is en de saus de pasta bedekt, ongeveer 2 minuten. Voeg meer pastawater toe als de saus te dik wordt.
  • Draai het vuur zachter en roer de kaas erdoor tot hij gesmolten is. Voeg de butternut toe, breng op smaak met zout en peper.
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het mij dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie