Je bekijkt nu Tagliatelle met zalm en asperges

Tagliatelle met zalm en asperges

Pasta maken, iets dat ik al jaaaaaren op mijn ‘kook-bucketlist’ heb staan, maar mij nog nooit aan gewaagd heb. Tot dit weekend! Met het verlengd weekend in het vooruitzicht, leek het mij dé uitgelezen kans om zelf pasta te maken, meer bepaald verse Tagliatelle met pesto, asperges en gerookte zalm. Was het echt zo’n moeilijke opdracht als ik altijd dacht, of viel het uiteindelijk toch mee? Wel eerlijk gezegd, dit was zoooo leuk! Ik ben altijd super tevreden als iets lukt, en zeker als het iets is dat ik al lang wil doen. Het is simpel, maar vooral veel lekkerder. Je proeft écht dat het vers is. Natuurlijk kon ik dit niet alleen, en kon ik beroep doen op mijn KitchenAid. Vorig jaar kreeg ik een prachtig rode KitchenAid Artisan Mixer, toch kocht ik nooit extra hulpstukken. Sindskort heb ik echter de handige pasta hulpstukken en voila, in een handomdraai zelf verse pasta gemaakt!

De pastaroller en pastasnijders van de KitchenAid mixer zijn opzetstukken die je aan de voorkant bevestigd. Het bestaat uit 2 rollen die gaan draaien als je de mixer aanzet, waarbij 8 standen de vellen steeds dunner kunnen rollen, naargelang het type pasta wat je wilt gaan maken. Met de pastaroller maak je alleen vellen, dus wil je ook spaghetti of fettuccine maken dan kan je best de set aanschaffen waar ook de snijders bij zitten. Heb je dat niet, dan kan je de pasta ook met de hand snijden uiteraard!

ingredienten

Bereiding

Voor de verse tagliatelle 

  • Breek de eieren in een glazen maatbeker. Controleer of de eieren samen tot het streepje van 100 ml komen. Komen ze niet tot 100 ml, voeg dan een beetje water toe.
  • Doe de bloem en het zout in de mengkom van de mixer/keukenrobot. Meng geleidelijk aan met de eieren en het water. Meng gedurende minstens 30 seconden met een menghaak indien je een KitchenAid gebruikt. Kneed daarna nog voor 2 minuten met een kneedhaak (KitchenAid). Indien je geen KitchenAid hebt, kan je best even kneden tot het deeg een mooi geheel vormt. Blijf kneden tot je een solide bol deeg hebt.
  • Laat het deeg 20 minuten rusten, en maak ondertussen de saus klaar.
  • Verdeel het deeg in vier stukken voordat je het door de pastaroller haalt.
  • Haal door de machine. Zet de stand altijd dunner en dunner. De pastavellen zullen langer en langer worden. Leg ze op een handdoek en bestrooi ze langs beide zijden met nog wat bloem. Dat werkt makkelijker. Haal, naar keuze door het spaghetti- of tagliatelle-hulpstuk. Je kan dit uiteraard ook met een deegrol doen en dan met de hand snijden.
  • Kook de verse pasta voor 3 minuten in een kookpot met voldoende water en een snufje zout.

Voor de saus en asperges 

  • Blancheer de asperges kort voor 2 minuten in kokend water met wat zout. Spoel daarna direct af met ijskoud water.
  • Breng ondertussen de room aan de kook en kruid met wat peper en zout. Voeg de pesto toe en laat de saus een beetje indikken.

Afwerking 

  • Verdeel de pasta over warme borden. Voeg de saus toe. Schik er stukjes zalm, asperges en gesneden tomaatjes op. Versier met blaadjes basilicum en parmezaanse kaas.

Deze post is in samenwerking met KitchenAid UITGETEST? Laat het mij weten via #HELENKOOKT! 

Geef een reactie